PETKOVIĆ: Najgore mi je bilo da nemoćno gledam Zvezdina posrtanja!

Rekovalescent u timu crveno-belih se posle nekoliko meseci odsustva zbog teške povrede vraća na teren i nada se da će se njegov povratak poklopiti sa dobrim rezultatima ekipe

Fudbaler Crvene zvezde Marko Petković rekao je da se nada da je njegov tim trijumfom nad Borcem započeo pobednički niz u Superligi.

- Očekujem da sada kad je najbitnije budemo pravi i da ćemo svaku utakmicu do kraja odigrati na nivou. Krenuli smo pobedom protiv Borca i nadam se da ćemo uhvatiti novi niz pobeda, koji bi mogao ozbiljno da utiče na rasplet ove sezone. Ipak, ne gledam mnogo napred, već prvu narednu utakmicu i isključivo naše dvorište, bez gledanja drugih. Moramo da se fokusiramo na nas kako bismo ostvarili dobre rezultate - rekao je Petković.

Kapiten mlade reprezentacije Srbije se protiv Borca u prošlom kolu Superlige našao prvi put u protokolu posle šest meseci pauze, nakon što je povredio koleno u meču sa Španijom u baražu za Evropsko prvenstvo.

- Još uvek nisam 100 odsto spreman, ali polako se vraćam kroz rad na treninzima. Definiitvno je situacija dobra i sve više ulazim u trenažni proces. Siguran sam da ću do kraja sezone biti fizički spreman, a da li ću i koliko igrati zavisi od trenera Lalatovića.

Petković je upravo protiv Voždovca u 8. kolu Superlige odigrao poslednju utakmicu za crveno-bele, a predstojećeg vikenda na programu je duel sa istim rivalom.

- Nema ništa gore nego nemoćno sa strane posmatrati ekipu kada ne ide dobro. Sad kad se vratim unazad, ne znam odakle mi snaga da prebrodim sve ovo, a posebno te momente kad su rezultati loši. Kad se ređaju pobede, sve je lakše, ali kada dolazi do loših utakmica mnogo je teško. Dovoljno je teško i ovako kad te nema, a posebno kad krenu loši rezultati i ne možeš da pomogneš - zaključio je Petković.

Utakmica 24. kola Superlige između Voždovca i Crvene zvezde igra se u subotu na stadionu na Vračaru od 16 sati.

(Telegraf.rs/Tanjug)