Kakav start sezone Hamiltona i Mercedesa, goreo bolid debitanta u Formuli 1 na VN Kine!

Britanac lagano do druge pobede u sezoni i nove prednosti na tabeli, drugi njegov timski kolega Rozberg * Nesrećno Ferštapenu se zapalio motor tri kruga pre kraja trke u Šangaju

Kakav start sezone Luisa Hamiltona. Britanac je trijumfovao na Velikog nagradi Kine i ostvario svoju drugu pobedu od početka šampionata Formule 1, a 35. ukupno u karijeri. Na drugoj poziciji je završio njegov timski kolega Niko Rozberg, dok je treće mesto pripalo Sebastijanu Fetelu iz Ferarija.

Baš kao što je kvalifikacije završio na pol poziciji i sada je vozač Mercedesa sigurno, samouvereno i sa velikom dozom samopouzdanja odvozio čitavu trku i sasvim zasluženo pobedio.

Ni Gran pri Kine nije prošao bez incidenta, a on se dogodio tri kruga pre kraja kada se zapalio motor vozača Toro Rosa Maksa Ferštapena koji baš nema sreće u svojoj debitantskoj sezoni, jer je i u Australiji zbog kvara na autu kao i sada izgubio priliku da osvoji nove bodove, iako je oduševio sve svojim vozačkim sposobnostima, pa i svog oca legendarnog Josa Ferštapena.

Inače, na trci su potpuno podbacili Meklarenovi vozači i bolidi pošto nisu uspeli da osvoje nijedan bod.

Sledeća trka u šampionatu F1 vozi se za Veliku nagradu Bahreina u Manami sledeće nedelje.

VN Kine, poredak: Hamilton, Rozberg, Fetel, Raikonen, Masa, Botas, Grožan, Nasr, Rikardo, Erikson...

Generalni poredak vozača: Hamilton 68, Fetel 55, Rozberg 51, Masa 30, Raikonen 24, Botas 18, Nasr 14, Rikardo 11...

(Telegraf.rs)