DVA ZVEZDAŠA PRKOSE GRAVITACIJI: Koji od njih dvojice je Srbin sa najvećim odrazom? (VIDEO)

Srećko Lisinac je na treningu demonstrirao koliko može da skoči prilikom prvog tempa, a najveća konkurencija po tom pitanju mu je Nemanja Dangubić, kada su u pitanju srpski sportisti

Srećko Lisinac, zvanično najbolji odbojkaš Srbije za 2014. godinu po izboru OSS ima jedan od najvećih odraza među odbojkašima.

Srednji bloker, koji trenutno nastupa za poljski Belhatov, koji je četvri tim Evrope.

Srećko je zbog neverovatnih atletskih sposobnosti poslednjih godina standardni član reprezentacije naše zemlje, a upravo neverovatan odraz čini ga jednim od najuspešnijih igrača na svojoj poziciji u Evropi.

Na internetu se pojavio snimak jednog njegovog treninga, gde se može videti neverovatan odraz srpskog odbojkaša. Lisinac prilikom prvog tempa loptu smečuje, ''sa trećeg sprata'' rekli bi poznavaoci odbojke. Zato je njegov napad faktički neodbranjiv, dok je i njegov blok teško probiti.

Lisinac tokom karijere nije igrao za crveno-bele odbojkaše, ali ne krije da navija za Crvenu zvezdu, što je i iskazao i na društvenoj mreži Tviter, kada je u društvu kolega iz reprezentacije prisustvovao fudbalskoj utakmici na Marakani.

Lisincu bi na odrazu definitivno mogli da pozavide i neki košarkaši NBA lige, pošto je prosečan odraz košarkaša u NBA 71 cm. Ipak, u Srbiji mu je najveća konkurencija upravo jedan igrač Crvene zvezde - košarkaš crveno-belih Nemanja Dangubić. Misterija Dangubićevog skoka! Leti kao NBA zvezde! Nedavno smo pisali o odrazu košarkaša Crvene zvezde, koji ima možda i najveći odraz u Evroligi. Dangubić ima odraz od 80 centimetara iz mesta, a 90 cm iz zaleta.

Sudeći po snimku sa treninga Srećka Lisinca, golim okom je lako proceniti da je blizu te visine. A da li skače i više od Dangubića, procenite sami na osnovu video snimaka gde i on i Dangubić demonstriraju atletske mogučnosti i svoj neverovatan odraz.

 

(Telegraf.rs)