Statistika nije bikini: Barsa bar dvaput bolja u četiri duela sa Milanom

Katalonci imali 1.303 dodavanja više od Milana, odnos u golovima 8:5, u šutevima na gol 77:28, u okvir 24:10, kornerima 18:8... Milan bolji jedino u faulovima i kartonima

Barselona i Milan su ove godine odigrali četiri međusobna duela, u kojima su Katalonci prema svim statističkim podacima bili neuporedivo bolji. Ono što može da uteši navijače Milana je činjenica da su dva puta sa velikom Barsom igrali nerešeno, kao i da je Milan procentualno imao veći broj šansi u odnosu na posed lopte, broj dodavanja i udarce na gol.

Dva tima su u grupnoj fazi odigrala nerešeno na "Kamp Nou" 2:2, ali je Barsa bila bolja u revanšu u Milanu 3:2, da bi u eliminacionoj fazi u Milanu bilo 0:0 i sinoć u Kataloniji 3:1 za evropskog i svetskog šampiona.

Na pomenuta četiri meča Barselona je imala neverovatnih 1.303 tačnih dodavanja više od Milana, rezultat u golovima je 8:5, u ukupnom broju šuteva na gol 77:28, a u okvir 24:10. Barsa je izvela ukupno 18 kornera, a Milan osam, od čega četiri u sinoćnoj utakmici. Milanezi su, s druge strane bili bolji u kategorijama kojima se ne treba hvaliti, faulovima i žutim kartonima, 69:46 i 16:10. Jedini crveni karton dobio je Alberto Akvilani, fudbaler Milana.

Milanezima za utehu ostaje i činjenica da su velikoj Barseloni dali pet golova na četiri utakmice, što nije nimalo lako.

Upravo zbog svega ovoga velika je šteta što su Katalonci prošli u polufinale zahvaljujući holandskom sudiji Bjornu Kujpersu, koji im je poklonio jedan smešan penal i svirao još jedan krajnje sumnjiv.

Što više puta reče čuveni srpski sportski novinar Zvonko Mihajlovski "statistika je kao bikini, pokazuje mnogo, a ne otkriva ništa".

(Telegraf.rs)