Partizan bez isključenog Vujasinovića pobedio Zvezdu u vaterpolo derbiju!

Vaterpolisti kluba sa Banjice slavili u Triglav vaterpolo ligi protiv večitog rivala sa 12:9

Vaterpolisti Partizana pobedili su na Banjici Crvenu zvezdu sa 12:9 u drugoj fazi regionalne Triglav vaterpolo lige.

Partizan je bolje započeo utakmicu. Već u uvodnom delu prve četvrtine crno-beli su poveli sa 3:0, dva gola postigao je Mandić a jedan Nemanja Vic. Zvezda je uzvratila i smanjila prednost preko Viktora Rašovića i Aleksandra Njegovana, ali je do kraja četvrtine Partizanu dva gola razlike doneo Draško Gogov.

U drugoj četvrtini su obe ekipe postigle po dva gola, tako da na poluvremenu ostala razlika od dva gola u korist domaćina.

Ekipa sa Banjice je tokom treće deonice uvećala prednost novim golom Mandića, a jednom je precizan bio i Gavril Subotić, dok je za ekipu Dejana Savića drugi gol dao Viktor Rašović, pa je razlika svedena na tri gola.

Najzanimljiviji detalj treće četvrtine svakako je bilo isključenje trenera Partizana Vladimira Vujasinovića. Koji je protestovao zbog pojedinih sudijskih odluka.

Isključenje Vujasinovića nije poremetilo njegove igrače. Do samog kraja utakmice su uvećali prednost do maksimalnih pet razlike na, pa je posle petog gola Mandića rezultat bio 12:7. Ipak, igrači Zvezde su sa još dva gola uspeli da smanje prednost na 12:9, što je bio konačan rezultat ovog večitog derbija.

Partizan već neko vreme nije više imao šansu da se plasira na završni turnir, a ovim porazom tu mogućnost je sasvim izvesno izgubila i Crvena zvezda. Od srpskih timova tu šansu još uvek ima Radnički iz Kragujevca.

(Telegraf.rs)