ŠPANOVIĆEVA LETI PO MEDALJU: Ivana donosi odličje Srbiji posle 50 godina!

U finalu skoka u dalj na EP ima priliku da osvoji prvu medalju za našu žensku atletiku pod zastavom Srbije *Poslednju medalju u pojedinačnoj disciplini osvojila Olga Gere pre 49 godina

Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović od 16:45 časova izlazi na zaletište u finalu skoka u dalj na Evropskom dvoranskom prvenstvu.

Ovim skokom Španovićeva je obezbedila finale Evropskog prvenstva! (VIDEO)

Srpkinja je u kvalifikacijama iz prvog pokušaja izborila normu za finale i to kao prvoplasirana, za šta joj je bio dovoljan skok od 6.76 metara.

Španovićeva ima priliku da osvoji prvu medalju za žensku atletiku pod zastavom Srbije na EP u dvorani, ali i da postane prva atletičarka iz naše zemlje koja je osvojila odličje u zatvorenom u pojedinačnoj disciplini.

Legendarna skakačica u vis Olga Gere je pre 49 godina, 1966. u Dortmundu osvojila srebrnu medalju! Članica novosadske Vojvodine je skokom od 1.73 metara stigla do medalje na prvim Evropskim igrama u dvorani, a ova takmičenja 1970. godine prerasla su u šampionat Evrope.

Španovićeva je pre dve godine u Geteborgu zauzela peto mesto skokom 6.68 metara u poslednjoj seriji, ali treba istaći da je Srpkinja skakala pod infuzijom zbog stomačnih problema.

SREĆNO IVANA!

(Telegraf.rs)