Ćoriću i hrvatskom selektoru nejasno kako je teniser dobio grčeve posle sat vremena igre sa Troickim

Mladi hrvatski teniser istakao razloge poraza od Troickog i pored ubedljive prednosti, a iskoristio je priliku da se zajedno sa selektorom Krajanom zahvali na dočeku i ponašanju publike u Kraljevu

Mladi hrvatski teniser Borna Ćorić rekao je posle poraza u Dejvis kupu od Viktora Troickog da nije presudilo iskustvo srpskog tenisera, nego njegova bolja fizička pripremljenost.

- Stao sam na 2:0 i 2:0, do tada sam igrao skoro savršeno. Ne sećam se kad sam bolje igrao, mislim da je to bilo bolje nego nedavno kad sam pobedio Marija, jer sam sad bolje servirao. Onda sam naglo počeo da se osećam loše, dobio sam grčeve, pala mi je energija, slabije sam se kretao, i sve me je to preseklo. To je splet stvari koje su me dovele do poraza Viktor je to osetio i iskoristio, svaka mu čast na tome. Mislim da nije presudilo iskustvo, već Viktorova fizička snaga - izjavio je Ćorić na konferenciji za medije.

On je poput reprezentativnog kolege Mata Delića iskoristio priliku da zahvali publici u Kraljevu na sjajnom dočeku.

- Svaka čast publici, i ja sam bio izenađen. Publika je pokazala poštovanje prema nama i mi to jako cenimo - naveo je Ćorić.

Hrvatski mediji oduševljeni srpskom publikom u Kraljevu! Dočekani smo aplauzom u Srbiji!

Prema njegovim rečima, ne smetaju mu poređenja sa Novakom Ðokovićem, naprotiv.

- To mi godi, mada i malo vuče pritisak, ali ako hoću u Top 5 ili Top 10 moram da se izborim s tim.

Ćorić je realno ocenio da je teško da Hrvatska napravi preokret pri vođstvu Srbije sa 2:0.

- Teško možemo do preokreta. Imali smo male šanse i pre meča, sad su minimalne, ali sigurno se nećemo predati. Nadam se da će naš dubl odigrati dobro, mislim da ipak imamo neke šanse - zaključio je Ćorić.

Hrvatski selektor Željko Krajan smatra da njegov glavni adut nije mogao u susretu sa Troickim da fizicki zadrži nivo igre.

- Viktor je imao psihološki momenat da nije bio problem izgubiti, jer Srbija ima Novaka i opet su favoriti. Kad je Viktor preuzeo igru, nije bilo povratka. Borna je igrao odlično dok je fizički bio dobar. Viktor je tu iskusniji, iskoristio je ponuđeno. Zašto su se ti grčevi pojavili nakon samo sat i 15 minuta igre, to je teško pogoditi i to treba da istražimo - rekao je Krajan istakavši da su svi u hrvatskom timu prezadovoljni atmosferom u kraljevačkoj Hali sportova.

- Još jednom se zahvaljujemo. Očekivali smo to, ali opet smo se plašili nekih incidenata. Stvarno respekt za domaću publiku. Mislim da bi isto bilo i kod nas. Tenis nije fudbal, drugačiji je sport, pravila su strožija i publika je to znala - zaključio je Krajan.

(Telegraf.rs)