Nole: Ferer je kao zid, dobro je da sam rešio meč u dva seta

"David je veliki borac i ne poklanja ni jedan poen. Kao zid je, sve vam vraća. U pojedinim trenucima drugog seta dozvoljavao sam mu da preuzme kontrolu. Srećom, uspeo sam da ispravim greške u taj brejku" - rekao je Đoković

Branilac titule u Ki Biskejnu Novak Đoković prebrodio je još jednu prepreku na putu do novog finala, ali priznaje da pobeda protiv Ferera nije bila nimalo laka (2:0).

- David je jedan od najboljih igrača na svetu i znao sam da će biti teško. Dobro je što sam rešio meč u dva seta, jer bi u trećem bilo veoma teško. On je veliki borac i ne poklanja ni jedan poen. Kao zid je, sve vam vraća. Dobro sam odigrao u prvom setu, ali sam u pojedinim trenucima drugog dozvoljavao da preuzme kontrolu. Srećom, uspeo sam da ispravim greške u taj brejku - rekao je Đoković.

Ferer je priznao poraz.

- U prvom setu nisam mogao ništa, u drugom sam imao šansu, ali je on jednostavno bolji. Presudne poene nisam uspeo da dobijem - rekao je Španac, koji ipak može da bude zadovoljan zabeleženim rezultatima na ovogodišnjem Mastersu u Majamiju.

Đokovićev sledeći protivnik biće Argentinac Huan Monako, koji je do svog prvog polufinala u Majamiju stigao pobedom nad domaćim teniserom Mardijem Fišom. Taj meč na programu je u noći između petka i subote. U prvom polufinalu, večeras oko 21 čas, sastaju se Rafael Nadal i Mardi Fiš.

(Telegraf.rs)