Kežman se tukao s Murinjom: Posle mi se izvinio kod Abramoviča!

Bivši srpski reprezentativac otkrio i da je najviše puta kao igrač bio na ručku kod "slovenskog brata" Romana

U velikoj ispovesti u najnovijem broju Nedeljnika, Mateja Kežman je objasnio zašto je nedavno objavio knjigu "Samo mi Bog može suditi".

- Mnogo puta sam ostao nedorečen, stalno sam se povlačio, nisam želeo da demantujem razne gluposti koje su se pojavljivale. Želeo sam da napokon ispričam celu svoju priču.

Bivši srpski reprezentativac i fudbaler koji je igrao posle Srbije u Holandiji, Engleskoj, Španiji, Turskoj i Belorusiji je u velikoj ispovesti ispričao malo poznate detalje svog odnosa sa jednim od najboljih evropskih trenera Žoze Murinjom, kao i sa vlasnikom Čelsija Romanom Abramovičem.

KEŽMAN: Delije su htele da mi pucaju u noge!

Ispričao je nepoznatu angdotu kako su se posle jedne utakmice pobili u svlačionici.

- Bio sam nervozan, jer me Murinjo nije ubacio u igru. Potukli smo se u svlačionici, a posle smo se videli kod Abramoviča u kancelariju, ja sam se izvinio, ali je to učinio i on. Posle toga nismo imali nikakave probleme. On voli igrače zbog karaktera, posebno igrače sa Balkana. I Dejana Stankovića je pomenuo u tom kontekstu - rekao je Kežman.

NAJVIŠE NA RUČKU KOD ROMANA

- Kada sam potpisao ugovor, Abramovič me zvao na svoju jahtu. Za mene je sve to bilo fascinantno, bio sam dečak od 24 godine. Bio je to nepoznat svet za mene. Očekivao sam svašta, a video sam povučenog, mirnog čoveka. On tada nije ni govorio engleski.

- Imao je prevodioca pored sebe, koji je vodio sve razgovore. Bio je jako skroman, neupadljiv. Recimo, nosio je "kasio" sat na ruci - ispričao je za Nedljnik Kežman i dodao da je bio jedini igrač iz te generacije Čelsija koji je nekoliko puta bio kod Abramoviča kući na ručku, verujući da je jedan od razloga "slovenska veza" Srba i Rusa.

(Telegraf.rs)