EVROLIGA: Srbin na neobičan način ulazi u istoriju košarke! (VIDEO)

Sudije meča Real Madrid - Barselona imaće dresove koji na sebi imaju kameru

Srpski košarkaški sudija Ilija Belošević ulazi u istoriju košarke! Uz dvoje kolega, biće prvi arbitar koji će na sebi imati inovativni dres sa kamerom na zvaničnoj utakmici.

Evroliga je odlučila da u TV prenose unese novu dimenziju! Na košarkaškom El klasiku, koji je na programu u četvrtak u 20:45 u okviru 6. kola TOP 16 faze grupe E, prvi put će se koristiti dresovi sa kamerom!

Za početak će specijalni dres nositi samo sudijska trojka koju pored Beloševića čine i Kristos Hristodulu iz Grčke i Sahin Tolga iz Italije. Ukoliko testiranja budu uspešna, očekuje se da ovakve dresove u bliskoj budućnosti nose i igrači.

Prvi test je urađen na treningu Barselone na kome su igrači nosili ovaj dres, a Poljak Maćej Lampe smatra da je ovakva novina korisna navijačima i da ne šteti igračima.

- Osećao sam se prilično dobro sa kamerom. Osećaj je bio kao da nosim običnu usku potkošulju. Kamera nije teška i ništa ne komplikuje. Ona će dati navijačima kraj malih ekrana priliku da vide faulove i akcije iz drugog ugla.

- Nikada nisam video nekoga da igra sa kamerom na grudima i to će zaista biti interesantno - poručio je košarkaš Barse

Gledaoci kraj malih ekrana koji budu posmatrali utakmicu Reala i Barselone će u toku utakmice po prvi put moći da vide i kadrove iz ugla sudija.

Marketing tim najjačeg evropskog takmičenja je napravio video snimak koji pokazuje kako to izgleda.

(Telegraf.rs)