Maradona mora u Napulju da rešava poreske probleme

Pre nego što ode da vidi da li će Napoli osvojiti prvi trofej posle 15 godina, slavni Argentinac prvo mora da sredi poreske dugove

Legendarni argentinski fudbaler Dijego Maradona trebalo bi sledeće nedelje konačno da doputuje u Napulj, pošto planira da reši probleme sa italijanskim poreskim organima.

Maradona već nekoliko godina izbegava da dođe u Italiju, jer je navodno dužan 38 miliona evra na ime neplaćenog poreza.

Kako tvrde italijanski poreski organi, dug je napravio u periodu od 1984. do 1991. godine, kada je sa velikim uspehom igrao za ekipu Napolija.

- Juče smo razgovarali i mogu da potvrdim da će Dijego doputovati sledeće nedelje, a očekuje da mu navijači prirede topao doček. Takođe, predložio sam mu i da uživo pozdravi navijače Napolija na finalnoj utakmici Kupa Italije protiv Juventusa - rekao je njegov advokat Anđelo Pizani.

Prema njegovim rečima, saslušanje u slučaju Maradoninog poreskog duga trebalo bi da bude održano 5. aprila.

- Dijego želi celoj Italiji da pokaže da nije čovek koji izbegava plaćanje poreza. On je bio žrtva svojevrsne zavere i nepravde u sudskom sistemu. Želi na sudu da dokaže da nije kriv - naveo je Pizani.

Pizani je kazao i da je Maradona spremio i video poruku za navijače Napolija, u kojoj će im narednih dana objasniti celu situaciju i ponoviti koliko voli ovaj klub i grad.

- Planiramo da tu poruku pustimo javno na velikoj konferenciji za medije koju ćemo održati na jednom od gradskih trgova - dodao je advokat.

Maradona se trenutno nalazi na funkciji trenera ekipe Al Vasl iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Napoli je u prilici da osvoji prvi trofej posle 20 godina, pošto im je u osvajanju poslednjeg pomogao slavni Argentinac, koji je tokom igračke karijere u dresu Napolija osvojio dve titule prvaka Italije, nacionalni kup i Kup UEFA.

(Telegraf.rs / Tanjug)