SENZACIJE! Niželigaši se igrali sa Čelsijem i Sitijem u FA kupu! (FOTO)

Pogledajte koji rezultati su šokirali fudbalski svet

Seča premijerligaša u FA kupu! Neočekivanje poraze doživeli su prvak Engleske Mančester Siti, vodeći Čelsi, Sautempton, Totenhem i Svonsi!

Ovo su rezultati koji su šokirali fudbalski svet:

Mančester Siti - Midlzbro 0:2

Čelsi - Bredford 2:4

Sautempton - Kristal Palas 2:3

Totenhem - Lester 1:2

Blekburn - Svonsi 3:1

Usudićemo se da kažemo da je najveću senzaciju priredio Bredford, trećeligaš koji je kao "pripadnik" nižih rangova engleskih tamičenja uspeo da nanese poraz "plavcima", i to prvi put od 1985. godine!

Žoze Murinjo je znatno promenio sastav, a u protokolu nije ni bilo Nemanje Matića i Branislava Ivanovića. Uprkos tome, delovalo je da će posle prvog gola Gerija Kejhila u 21. minutu, a potom i Ramireša u 38. sve proći u stilu Čelsijeve rutine.

Ipak, tri minuta kasnije je Sted postigao prvi gol za autsajdera, i pokrenuo neverovatan preokret, iako se to nije ni naslućivalo čak do 75. minuta.

Iako je Murinjo na teren poslao Azara i Fabregasa, Morais je uspeo da pogodi za 2:2, a onda u 82. minutu Halidej ostavlja Čelsi u neverici. Tačku na fenomenalnu pobedu stavlja Jejts u sudijskoj nadoknadi.

Kada je u pitanju poraz Mančester Sitija, ključ je bio u dosta jakoj odbrani Midlzbroa, koji je uspeo da spreči šampiona da sa napadom Jovetić-Silva-Navas postigne gol u prvih 45 minuta.

Osokoljeni gosti su nastavili sa defanzivom dok je lopta bila najviše u nogama igrača Sitija. Jedna greškaje ipak koštala "građane", i to Fernanda u 53. minutu. Bamford, pozajmljeni igrač Čelsija, to je iskoristio i postigao gol.

"Građani" do kraja nisu uspeli da izdejstvuju ni remi, pogotovo jer je Mehias na golu bio odličan, pa je Boro uspeo da u nadoknadi duplira svoju prednost preko Kika u sudijskoj nadoknadi.

Fudbaleri Liverpula odigrali su protiv drugoligaša Boltona nerešeno 0:0, pa će morati da igraju novi meč u gostima, u 4. kolu engleskog FA kupa.

Tim Brendana Rodžersa nije iskoristio prednost domaćeg terena i predstoji mu komplikovan zadatak, s obzirom na to šta se sve dešavalo ranije danas na ostalim utakmicama.

Junak susreta u Liverpulu bio je golman Boltona, mađarski internacionalac Adam Bogdan, koji je bio nesavladiv pred naletima domaćih napadača.

Srpski reprezentativac u timu domaćina, Lazar Marković, igrao je od 46. minuta.

(Telegraf.rs)