Janko protiv Mareja za polufinale od 21 čas

Drugi reket Srbije dva puta izlazi ne terene u Ki Biskejnu, posle singla protiv Škota, igra i s Poljakom Kubotom protiv Mirnjija i Nestora

Drugi reket Srbije Janko Tipsarević u sredu će dva puta izlaziti na terene u Majamiju. Četvrtfinalni meč singla protiv četvrtog nosioca, Britanca Endija Mareja na programu je posle 21 sat, a naš teniser bi kasnije u paru sa Poljakom Lukašem Kubotom trebalo da igra i meč četvrtfinala u konkurenciji dublova protiv belorusko-kanadske kombinacije Mirnji - Nestor.

Tipsarević i Marej sastajali su se pet puta do sada, a Britanac vodi 4:3. Na tvrdim podlogama skor je 2:2, ali tri od ta četiri meča igrana su u dvoranama. Na betonu je u jedinom meču slavio Tipsa, pre dve godine u Dubaiju. Poslednji meč dva tenisera odigrala su u Kvinsu a pobedio je Britanac 7:6, 6:3.

Tipsarević je u utorak u osmini finala savladao Bugarina Grigora Dimitrova rezultatom 7:6 (7:3), 6:2.

Samo Srbija i Španija će imati po dva predstavnika u četvrtfinalu Majamija. Srbiju će, pored Tipsarevića, predstavljati i najbolji teniser sveta Novak Đoković, dok će Španiju reprezentovati Rafael Nadal i David Ferer.

Đoković i Ferer svoj meč četvrtine finala odigraće najverovatnije u četvrtak, dok se Nadal sastaje sa Congom, a pobednik tog meča u polufinalu sastaće se s boljim iz duela Tipsarević - Marej. Četvrti par čine Mardi Fiš i Huan Monako.

 

Parovi:

Tipsarević - Marej

Đoković - Ferer

Nadal - Conga

Monako - Fiš