Zvezda dobija nove reflektore, FSS tražio klubovima da vrate novac koji im je pozajmljen!

Na sednici Odbora za hitna pitanja FSS poslato je upozorenje klubovima JSL da bi trebalo da vrate novac koji im je pozajmio savez * Uskoro se očekuje potpis ugovora sa holandskom kompanijom o zameni sijalica na reflektorima, na najvećem srpskom stadionu

Odbor za hitna pitanja Fudbalskog saveza Srbije razmatrao je model na osnovu kojeg će biti izvršena raspodela sredstava za pomoć klubovima čija je infrastruktura oštećena u poplavama tokom 2014. godine i preporučio opštinskim upravama sa tih područja da se aktiviraju.

Sve preporuke UEFA i FIFA i ukazuju na saradnju sa lokalnim samoupravama, podsetio je FSS.

Navodi se da su sredstva na namenski račun obezbeđena angažmanom FSS, kako u sopstvenim redovima, tako i posebno kod UEFA i FIFA, a plan je da se novac ne uplaćuje klubovima na njihove račune, već će se plaćati potrebni radovi na obnovi fudbalske infrastrukture, uz kontrole predstavnika regionalnih saveza i FSS.

FSS će kontrolisati kompletan proces, jer će na kraju dostaviti sve potrebne dokaze nadležnima u UEFA i FIFA koji su i obezbedili finansijska sredstva iz svojih programa, dok će regionalni savezi rukovoditi prikupljanjem detaljne dokumentacije od svakog kluba i dostaviti ih FSS, koji će zatim napraviti raspodelu sredstava. Kompletnim procesom rukovodiće potpredsednik FSS-a Željko Kojić.

Odbor za hitna pitanja takođe je razmotrio i do sada urađeno na polju postavljanja novih reflektorskih sijalica na stadionu "Rajko Mitić" u Beogradu, gde se očekuje u narednih sedam dana potpis ugovora sa kompanijom "Filips".

Analizirane su i obavljene uvodne radnje na planu izgradnje ukupno 12 terena sa veštačkom travom širom Srbije i uskoro će uslediti potpis ugovora koji će omogućiti prelaz na proces realizacije izgradnje.

Od predstavnika regionalnih saveza očekuje se da u narednih 15 dana predlože lokacije gde će biti izgrađeni tereni sa veštačkom travom.

Predsednik Zajednice klubova Superlige Zoran Šćepanović informisao Odbor za hitna pitanja o epilogu razgovora obavljenih sa čelnicima klubova prethodnih dana i izneo stav o veoma teškoj finansijskoj situaciji koja vlada u njima.

- FSS je uvek u prošlosti pomagao klubovima najvišeg takmičarskog ranga, ali brojne finansijske pozajmice nisu vraćene i klubovi će biti opomenuti da ta sredstva moraju da vrate. To onemogućava davanje novih finansija klubovima, ali će domaća organizacija uraditi sve da pomogne posebno članovima Superlige - poručeno je iz Fudbalskog saveza Srbije.