Pet stvari po kojima će navijači Zvezde pamtiti 2014. godinu! Ubistvo Jagode ne sme i neće biti zaboravljeno (VIDEO)

Imale su Delije razloga za radovanje, ali ih ni ružne stvari nisu zaobišle. Pogotovo nakon gostovanja Galatasaraju u Istanbulu kada je ubijen Marko Ivković Jagoda

Godina iza nas bila je jako turbulentna za fudbalsku i košarkašku sekciju Crvene zvezde čiji navijači su imali razloga da se raduju, ali i tuguju zajedno sa svojim miljenicima.

Kada pogledamo iz ove perspektive ne možemo reći da je preterano obilovala uspesima crveno-belih, ali, s druge strane, tu su i stvari koje će se dugo pamtiti i koje će ostati urezane u sećanja Delija.

5. Delije oborile rekord u Areni

Krajem marta navijači Crvene zvezde uspeli su da obore rekord po broju navijača na jednoj košarkaškoj utakmici jer su protiv Budiveljnika, u okviru Evrokupa, prenapunili Arenu. Ukupno 24. 232 navijača posmatrali su meč protiv ukrajinskog tima.

Ovaj rekord je bio slađi za Delije i zbog toga što su sa trona svrgli navijače Partizana kojih je protiv Panatinaikosa 2009. godine bilo 22.567 gledalaca.

4. Osvojena šampionska titula u fudbalu posle sedam godina i prekid Partizanove dominacije

Crnu seriju Zvezde i neosvajanje titule još od 2007. godine prekinuli su izabranici Slaviše Stojanovića koji su perfektno odigrali prolećni deo i sa bodom viška u odnosu na Partizan stigli do 26. zvezdice. Ta sezona bila je značajna i po tome što su crno-beli imali priliku da preteknu Zvezdu po broju osvojenih titula jer su oba tima imala po 25.

3. Težak udarac  - izbacivanje iz Evrope

Opijeni zbog proslave titule, navijači Zvezde doživeli su pravo otrežnjenje kada su saznali da se njihom tim ne može takmičiti u Evropi. Bio je početak juna kada je UEFA, zbog finansijskih malverzacija i velikog duga prema igračima i povercoima, odlučila da crveno - bele izbaci iz evropskih takmičenja u sezoni 2014/2015.

2. Odlazak Dragana Džajića i dolazak Zvezdana Terzića, kao i renoviranje kompletne Uprave

Ubrzo nakon što je Zvezda izbačena iz Evrope Dragan Džajić se povukao sa mesta predsednika usled velikih pritisaka koje je trpeo zbog šuraka i tadašnjeg genseka Miodraga Zečevića. Ostatak uprave, predvođen Kokezom i Bašanovićem, spas je video u Zvezdanu Terziću koji je najpre bio v.d. generalnog sekretara, da bi nakon Skupštine postao generalni direktor.

Na toj Skupštini izabrani su i novi članovi UO, ali i predsednik jer je Svetozar Toza Mijailović, krajem decembra, promovisan u prvog čoveka kluba.

1. Plasman košarkaša u TOP 16 Evrolige, neverovatan niz u ABA ligi gde crveno-beli još nemaju poraz, kao i ubistvo Marka Ivkovića Jagode.

Videlo se na početku nove sezone da je Zvezda skockala odličan tim koji bi mogao da se domogne druge runde najelitnijeg košarkaškog takmičenja. I uspeli su u tome sa impresivnog drugog mesta u grupi. plasman je obezbeđen na vrućem gostovanju u Valensiji, a drugo mesto potvrđeno protiv Laborala.

Ono što baca tamu na odlične uspehe Zvezde jeste svirepo ubistvo Marka Ivkovića u Istanbulu koje nikada ne sme i neće biti zaboravljeno. Srećom, zločinac je uhapšen. Takoše, crveno-beli su napravili najbolji start u istoriji ABA lige sa 13 pobeda i izjednačili se sa partizanom po broju uzastopnih pobeda inače. Stali su na 15, međutim, u prvom kolu posle Nove godine došli su i do 16. trijumfa.

(Telegraf.rs)