Abramovič sprema 100 miliona evra za Ronalda i Iguaina?

Britanski "Telegraf" tvrdi da je Realov ubitačni napadački tandem na meti Čelsija, a alternative su mu Napolijeve udarne igle Kavani i Laveci

Videće se na leto ima li istine u nagađanjima britanskog "Telegrafa" da Čelsijev gazda Roman Abramovič sprema 100 miliona evra za Realov napadački tandem Portugalca Kristijana Ronalda i Argentinca Gonzala Igvaina, koji su ove sezone u španskom prvenstvu ukupno postigli 53 gola (35+18), što je više od polovine pogodaka "kraljevskog kluba" (95), vodećeg na tabeli.

Alternativna varijanta za svežu krv u navali engleskog fudbalskog prvoligaša, koji u šampionatu strepi za mesto u evrokupovima dogodine, jesu udarne igle Napolija Urugvajac Edison Kavani i Argentinac Ezekijel Laveci. Dvojac, koji je ukupno postigao 38 golova u svim takmičenjima u ovoj sezoni (28+10), koštao bi ruskog tajkuna 70 miliona evra.

Naravno, goruća tema u Čelsiju je i novi trener, pošto je Italijan Roberto di Mateo privremeno rešenje posle otpuštanja Portugalca Andrea Viljasa Boasa. I novi šef stručnog štaba koštaće Romana boga oca, mada je to sitnica u odnosu na "otpremnine" koje je do sada isplatio otpuštenim trenerima.

Sva je prilika da će Čelsi korenito da obnovi tim, a pred izlaznim vratima se već formira red. Pominju se odlasci Didijea Drogbe, Salomona Kalua, Florana Malude, Danijela Staridža, Ešlija Kola, Frenka Lamparda, Paola Fereire, Bosingve, golmana Ilarija...

Ko dolazi, a ko ostaje zavisiće, naravno, i od želja novog trenera. Kako sada stvari stoje, realnije je da će Barselonin strateg Đozep Gvardiola na Čelsijevu klupu, nego što će Real da se odrekne ubitačnog Kristijana Ronalda, s kojim ima ugovor do 2015. Opcija sa Napolijevim igračima, pa i sa Igvainom je mnogo izvesnija.