Ronaldo pred postavljanjem nesvakidašnjeg rekorda u Primeri

Nekadašnji član Barselone, Brazilac Luis Nazario da Lima Ronaldo, u sezoni 1996/97 postizao je golove protiv 19 ekipa u Primeri, koja je tada brojala 22 kluba, pa nije uspeo da učini ono čemu Ronaldo sada stremi

Portugalski fudbaler Kristijano Ronaldo nastavlja sa pomeranjem granica u španskom fudbalu, a sada ima priliku da u dresu madridskog Reala načini nesvakidašnji podvig - da postigne gol protiv svake ekipe koja se takmiči u Primeri!

Sa dva gola protiv Real Sosijedada u subotu uveče (5:1) u okviru 29. kola Primere, Ronaldo je došao do brojke od 17 klubova kojima je ove sezone zatresao mrežu. Da bi ušao u istoriju španskog fudbala neophodno je da do kraja sezone, u preostalih devet utakmica, postigne makar po gol protiv Barselone na "Kamp Nou" 22. aprila, i Majorke, 13. maja.

Interesantno, Kristijano je već bio precizan protiv Katalonaca tokom ove sezone, ali je to činio u Kupu i Superkupu Španije.

Nekadašnji član Barselone, Brazilac Luis Nazario da Lima Ronaldo, u sezoni 1996/97 postizao je golove protiv 19 ekipa u Primeri, koja je tada brojala 22 kluba, pa nije uspeo da učini ono čemu Ronaldo sada stremi.

Impresivni Portugalac u dosadašnjem toku sezone postigao je 45 golova, od čega 35 u prvenstvu. Od dolaska u Real Madrid ima prosek od tačno gola po utakmici - 131 gol na 131 utakmici, a u Primeri je postigao 101 gol na 92 utakmice!