Đorđević: Kako sam sprečio Divca da postane legenda Zvezde!

Kićanović je iskoristio moje prijateljstvo sa Divcem, Žarkom Paspaljem, Ivom Nakićem i sa Danilovićem i mi smo sa starijima uspeli da napravimo dobar tim - rekao je Đorđević

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije, Aleksandar Đorđević, dao je veoma zanimljiv intervju magazinu "Vreme".

Đorđević je pričao o svojim igračkim počecima, treniranju u Zvezdi, ali i o tome kako je Vlade Divca sprečio da potpiše za Crvenu zvezdu i postane njihova legenda.

- Znali smo se iz mlađih reprezentativnih kategorija i jednom sam mu predložio da dođe u Partizan.

- Možda je on došao zbog našeg drugarstva i zbog načina na koji smo tada pravili tim zajedno sa Draganom Kićanovićem, koji je bio vođa i imao viziju kako da spoji nas mlađe sa iskusnim igračima.

- Iskoristio je moje prijateljstvo sa Divcem, Žarkom Paspaljem, Ivom Nakićem i sa Danilovićem i mi smo sa starijima uspeli da napravimo dobar tim - rekao je Aleksandar Đorđević za nedeljnik Vreme.

Sale nacionale je zatim objasnio kako je on zamalo završio u Zvezdi posle odlaska iz Radničkog...

- Nikada nisam igrao u Zvezdi, već u Radničkom. U to vreme se počinjalo u školskim sekcijama i moja je škola bil pri Crvenoj zvezdi i moj prvi trener bio je Boža Maljković.

- Posle nekog vremena, ta škola - od moje 12. godine, bila je pod Radničkim  i ja sam igrao za kadete i juniore tog klub - kaže Đorđević i dodaje:

- Kada se stvar raspala, moj tadašnji trener poveo je deo ekipe u Crvenu zvezdu, ja sam ostao u Radničkom još neko vreme razmišljajući šta da radim.

- Krenuo sam sa svojim trenerom u Zvezdu, bio tamo desetak dana, posle kojih mi je rekao da mogu da ostanem da treniram, ali da sa mnom ne računaju u budućnosti.

- U to vreme, u Zvezdi je bilo puno igrača moje konstitucije. Mi smo bili blizu prvog tima i gledano iz današnje perspektive, dobro je što su me tada tamo tako ocenili.

- Tada sam to ipak takođe shvatao lično, a sada vidim da je ipak neka struka bila iza takve odluke - prisetio se Đorđević u razgovoru za Vreme.

(Telegraf.rs/Vreme)