SLIŠKOVIĆ: Srbin mi je našao posao u Koreji, ne bojim se da odem tamo!

Nekadašnji reprezentativac Jugoslavije i selektor BIH priznao da malo toga znao o Severnoj Koreji, ali dodaje i da o Kini takođe ništa nije znao pa mu je bilo odlično tamo

Nakon Denisa Rodmana, koji je probio led i postao prvi strani sportista koji je radio u Severnoj Koreji, nekadašnji reprezentativac Jugoslavije Blaž Slišković na pragu je da preuzme fudbalsku reprezentaciju te zemlje.

Dogovor još nije postignut, ali Slišković je hrvatskim medijima priznao da je realizacija vrlo blizu.

- U pregovorima smo, ali i dalje postoje problemi. Razgovori su vođeni, ja načelno ne bih imao ništa protiv da do dogovora dođe. Problem je nastao u trenutku kada se moj menadžer razboleo i cela priča je trenutno u fazi mirovanja. A osnovni problem je da taj ugovor mora biti potpisan do kraja ove godine inače sve propada. Oni tada idu u Australiju na prvenstvo Azije i ako se ne dogovorimo kroz ovih par dana, ništa od posla - rekao je Slišković za Index i dodao:

- Taj moj menadžer, inače čovek iz Srbije, već neko vreme ima bliske kontakte s nekim ljudima u Južnoj Koreji, pa je pronašao neke veze i u Sjevernoj i predložio mi je to. Ideja mi se svidela jer smatram to izazovom.

Popularni Baka je priznao da se uopšte ne plaši izazova u zemlji koja je trenutno jedna od najozloglašenijih.

- Ma kakvi. Zašto bih? U redu, istina, ne znam puno o toj zemlji, ali vjerujem da je stav koji svi mi imamo o Sjevernoj Koreji u dobroj meri produkt američke propagande. Evo, Kuba je do juče bila svetski neprijatelj broj 1, a danas se Kastro i Obama dogovore u 45 minuta oko bilo koje stvari. Tako su mi pričali i za Kinu, ali kad sam tamo radio, nikakvih problema nisam imao. Štaviše, uživao sam - jasan je Slišković.

(Telegraf.rs)