Veseli odličan u porazu Vašingtona, četiri produžetka u Atlanti (VIDEO)

Vladimir Radmanović nije učestvovao u četvrtoj uzastopnoj pobedi jastrebova, Saša Pavlović bez učinka u trijumfu Bostona, Peković još povređen, Miličić i dalje u nemilosti Adelmana

Derbi dana u NBA odigran je u Oklahomi, gde je domaći tim ostvario pobedu nad Majamijem 103:87. Kevinu Durantu za malo je izmakao tripl-dabl - 28 poena, devet skokova i osam asistencija. Pored najboljeg igrača Tandera, istakli su se i Serž Ibaka sa 19 poena i 10 skokova, Džejms Harden sa 19 poena i šest asistencija, ali i sedam izgubljenih lopti, kao i Kendrik Perkins sa 16 poena i šest skokova.

Nešto slabiji učinak nego inače imao je Rasel Vesbruk sa 13 poena, uz dosta loš procenat šuta (16-4). U Majamiju najefikasniji je bio Dvejn Vejd sa 22 poena, Kris Boš je postigao 8, a Lebron Džejms 17.

Bivši košarkaš Partizana Jan Veseli odigrao je jedan od boljih mečeva od kad je došao u Vašington. Vizardsi su poraženi u Bostonu 88:76, a češki reprezentativac odigrao je solidnih 24 i po minuta i za to vreme je ubacio 11 poena i uhvatio šest lopti pod obručima.

Ejvori Bredli je bio najefikasniji u pobedničkom timu sa 23 poena, dva više od Pola Pirsa koji je ipak dao veći doprinos, jer je imao i osam skokova. Redžon Rondo je ubacio samo četiri poena, ali je imao 11 asistencija. Saša Pavlović je igrao manje od tri minuta, bez učinka.

Čak četiri produžetka igrana su u meču Juta - Atlanta, a na kraju su se radovali Hoksi 139:133. Interesantno, prvi produžetak završen je rezultatom 2:2.

Vladimir Radmanović nije učestvovao u četvrtoj uzastopnoj pobedi jastrebova. Džo Džonson je sa 37 poena bio najefikasniji u pobedničkoj ekipi, a veliku pomoć imao je u Džošu Smitu koji je ubacio 22 i uhvatio 10 lopti, kao i sjajnom Zazi Pačuliji koji je postigao 15, uz čak 20 skokova.

Po sedam igrača u oba tima imalo je dvocifren učinak, a kod Jute, kojoj je ovo bio prvi poraz posle sjajne serije od šest pobeda, najefikasniji su bili Džeferson sa 28 i Milsap sa 25 poena.

Memfis je u trećem ovosezonskom okršaju konačno uspeo da savlada Lejkerse i to u njihovom Stejpls centru. U pobedničkom timu čak osam igrača imalo je dvocifren košgeterski učinak. Rudi Gej je postigao 18, O Džej Mejo 16, Majk Konli 13...

Kod Lejkersa je najefikasniji sa 30 poena bio Endru Bajnam, koji je uvek najbolji protiv Grizlisa. Brajant i Sešns ubacili su po 18, a Pau Gasol je ostvario dabl-dabl sa 16 poena i 14 skokova.

Minesota je savladala Denver u direktnom okršaju ekipa koje se bore za plej of na Zapadu. Darka Miličića i dalje nema u timu, a teško da će i zaigrati u skorije vreme, jer je Adelman i dalje ljut na njega. Peković je treću utakmicu na spisku povređenih, ali na poziciji centra odlično se snalazi Kevin Lav. Najbolji igrač Vulfsa opet je predvodio tim do pobede, ovaj put sa 30 poena i 21 skokom. Istakao se i Luk Ridnaur sa 25 poena i šest asistencija.

Preporođeni Finiks protutnjao je Klivlendom, 25 razlike za 11. pobedu u 15 mečeva posle Ol stars vikenda (poraženi su samo u Oklahomi, Majamiju i Orlandu, kao i od Minesote kod kuće) doneli su Martif Moris i Marčin Gortat sa po 22 poena i Stiv Neš sa 13 asistencija.

Oklahoma - Majami 103:87

Atlanta - Juta 139:133 p.

LA Lejkers - Memfis 96:102

Minesota - Denver 117:100

Boston - Vašington 88:76

Klivlend - Feniks 83:108

San Antonio - Filadelfija 93:76