Majami: Tipsa u osmini finala, pao i Dolgopolov, sledi Bugarin Dimitrov

Srpski teniser pobedio je najboljeg ukrajinskog igrača u trećem kolu Masters turnira sa 6:4, 5:7, 6:2, u četvrtom kolu igra protiv nekadašnjeg juniorskog šampiona Vimbldona

Drugoplasirani srpski teniser na svetskoj listi Janko Tipsarević (deveto mesto) igraće i ove godine u osmini finala na Masters turniru u Majamiju, pošto je u trećem kolu savladao najboljeg ukrajinskog igrača Aleksandra Dolgopolova (18) 6:4, 5:7, 6:2.

Sledeći protivnik mu je sve bolji Bugarin Grigor Dimitrov (101), nekadašnji juniorski šampion Vimbldona, koji je ostvario junačku pobedu protiv najboljeg češkog tenisera Tomaša Berdiha (7) 6:3, 2:6, 6:4. Janko se s njim oba puta sreo prošle godine i nije mu prepustio ni set - na travi u Istbornu uoči Vimbldona bilo je 6:3, 7:6 (7:2), a na betonu u Vašingtonu u američkoj seriji uoči US Opena 6:4, 6:2.

Protiv Dolgopolova je igrao prvi put. Prvi set mu je pripao zato što je osvojio gem više na protivnički servis nego Ukrajinac (2:1). U drugom setu Tipsa nije realizovao dve brejk-prilike, a Dolgopolov jeste jedinu, i to u poslednjem gemu, što mu je donelo izjednačenje.

Janko se nije pokolebao. Krenuo je furiozno u odlučujućem setu. Poveo je 4:0, i tako praktično sebi stavio pobedu u džep.

Tipsarević je prošle godine ispao u osmini finala protiv Francuza Žila Simona sa 4:6, 7:6 (7:3), 6:2. Ako savlada Dimitrova, može opet da se sretne sa upornim francuskim teniserom, koji je 13. na svetskoj listi.

Simon je u trećem kolu izbacio Austrijanca Jirgena Melcera (22) sa 7:6 (7:5), 6:4, a rival u osmini finala mu je Britanac Endi Marej (4), kome Kanađanin crnogorskog porekla Miloš Raonić (26) nije ni izašao na megdan, jer se povukao zbog povrede zgloba noge.