VREME JE ZA REVANŠ! Srbija otvara EP utakmicom sa Španijom!

Srpske košarkaše posle "furije" očekuje duel sa Nemačkom i Islandom, a zatim će u poslednja dva susreta odigrati sa Turskom i Italijom

Na košarkaškom prvenstvu Evrope 2015. godine Srbija će igrati u B grupi sa Španijom, Nemačkom, Turskom, Italijom i Islandom, a šampionat će otvoriti 5. septembra u Berlinu utakmicom protiv Španije.

Na Svetskom šampionatu Španija je pobedila, a kasnije dve ekipe nisu se susrele u polufinalu jer je Francuska izbacila "crvenu furiju" Zato je sada prva prilika za revanš.

Izabranike selektora Aleksandra Ðorđevića narednog dana očekuje okršaj sa Nemcima, a zatim slede dueli sa Islandom (8. septembra), Turskom (9. septembra) i u poslednjem kolu sa Italijom (10. septembra).

- Što se sastava grupe tiče, ona je ponovo najteža, kao i grupa u kojoj smo počeli takmičenje na Svetskom prvenstvu u Španiji.

- Ne treba trošiti reči o kvalitetu reprezentacija kakve su Španija i Turska, domaćin Nemačka će sigurno imati velike ambicije, a po mom mišljenju, reprezentacija Italije je jedan od kandidata za osvajanje medalje - rekao je selektor Srbije Aleksandar Đorđević.

Plasman u osminu finala kontinentalnog prvenstva izboriće četiri najbolje ekipe iz grupe.

Timovi iz B grupe ukrštaju se u osmini finala sa rivalima iz grupe A u kojoj su Francuska, Finska, BiH, Poljska, Izrael i Rusija.

Predstojeći šampionat Evrope je i kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre u Rio de Žaneiru 2016. Direktno učešće na Igrama izboriće samo finalisti, dok će timovi plasirani od 3. do 6. mesta igrati kvalifikacije.

Titulu kontinentalnog prvaka brani Francuska.

Prethodni evropski šampionat 2013. godine u Sloveniji košarkaši Srbije završili su na sedmom mestu.

Pročitajte više i o rivalima Srbije na Evrobasketu

(Telegraf.rs)