VLADO ILIEVSKI: Ako me Partizan pozove, tu sam!

Iskusni plejmejker Cibone istakao da bi dobro razmislio ukoliko bi ga crno-beli pozvali da im se priključi

Košarkaš Cibone, makedonski reprezentativac Vlado Ilievski, rekao je da beogradski Partizan ima najbolje navijače i da bi razmislio o dolasku u Beograd, ukoliko stigne poziv od crno-belih.

Iskusni 34-godišnji plejmejker na početku karijere dve sezone je branio boje crno-belih (1998-2000), a potom je nastupao za brojne evropske kllubove, među kojima su Barselona, Olimpija, Lotomatika i Montepaski.

- Gde god sam igrao, navijači su bili bitan faktor. U svim klubovima gde sam igrao ostali su mi u lepom sećanju, ali ipak su navijači Partizana oni koji te svojom energijom nateraju da igraš puno bolje od svojih mogućnosti - izjavio je Ilievski, odgovarajući na pitanja navijača na zvaničnom sajtu regionalne Jadranske lige.

On je dodao da će mu vreme provedeno u Partizanu uvek ostati u lepom sećanju, bez obzira što, kako je naveo, nije dobio pravu priliku.

- Tamo sam napravio veliki korak u košarkaškom smislu i to mi je puno pomoglo u karijeri. Ako bih dobio ponudu Partizana, sigurno bih o njoj dobro razmislio - kazao je Ilievski.

On smatra da je napravio dobar potez prelaskom iz češkog Nimburka u Cibonu i da se dobro snašao u novoj sredini.

- Zadovoljan sam. Saigrači i treneri su me vrlo dobro primili i nadam se da ćemo zajedno napraviti dobar rezultat. Ipak, biće veoma teško izboriti plasman među četiri najbolje ekipe. Bio bih veoma zadovoljan da budemo među šest i da osiguramo Evropu za sledeću sezonu - rekao je, između ostalog, Ilievski.

(Telegraf.rs/Tanjug)