Čelsi se igrao sa Totenhemom, Jovetić pogodio za Siti (VIDEO)

Plavci bez većih problema savladali gradskog rivala sa 3:0, Siti preokrenuo u Sanderlendu i slavio sa 4:1, Arsenal pobedio golom u 89. minutu

Može li iko da zaustavi Čelsi? Pitanje koje se nameće i nakon kompletiranog 14. kola Premijer lige gde su Plavci na svom Stamford Bridžu održali čas fudbala Totenhemu - 3:0 (2:0).

Ovaj meč se mogao nazvati gradski derbi samo zbog geografskog položaja klubova, ali na terenu je postojao samo jedan tim. Tim koji je već na početku vodio sa 2:0.

Najpre je Azar u 19. minutu probio bunker Pevaca, da bi Drogba tri minuta kasnije iskoristio grešku Lorisa i upisao još jednu recku u svojoj prebogatoj karijeri. Totenhem jeste imao posed lopte na svojoj strani, ali iz toga nije proizašla nijedna normalna šansa.

Definitivna potvrda trijumfa Čelsija usledila je u 73. minutu kada je Remi namagarčio odbranu gostiju i matirao Lorisa. Jedini problem za Plavce mogao bi da predstavlja žuti karton Nemanje Matića koji će preskočiti naredni duel sa Njukaslom. U timu Žozea Murinja bio je i Branislav Ivanović.

Korak za Čelsijem održao je i aktuelni šampion Mančester Siti koji je pobedio Sanderlend sa 4:1, iako su gubili od 19. minuta golom Vikama. Da sve dođe na svoje mesto već do poluvremena pobrinuli su se Aguero u 21. i Jovetić u 39 minutu. Najbolji strelac Sitija je pogodio i u 71. minutu, dok je Zabaleta u 55. minutu praktično rešio pitanje pobednika.

Siti možda jeste održao korak za Čelsijem, ali ga Sautempton našeg Dušana Tadića polako gubi. Sveci su poraženi na Emiratima od Arsenala golom Sančeza u 89. minutu, što je Tobdžijama bilo dovoljno da se približe Junajtedu na četvrtom mestu.

Premijer liga, 14. kolo:

Barnli – Njukasl 1:1

Lester – Liverpul 1:3

Mančester junajted – Stouk 2:1

Svonsi – Kvins Park Rendžers 2:0

Kristal Palas – Aston Vila 0:1

VBA – Vest Hem 1:2

Arsenal – Sautempton 1:0

Čelsi – Totenhem 3:0

Everton – Hal 1:1

Sanderlend – Mančester Siti 1:4

Tabela: Čelsi 36, Mančester Siti 30, Sautempton 26, Mančester Junajted 25, Vest Hem 24, Arsenal 23, Svonsi 22, Liverpul, Totenhem i Njukasl po 20…

(Telegraf.rs)