Koji sudija je smrt za Partizan, a koji za Zvezdu? (VIDEO)

I ako je to nekada bilo tako zbog boje uniforme delilaca pravde, danas je jasno da se aludira na nepravde prouzrokovane pogrešnim arbitarskim odlukama

Navijače ne zanima da li su greške namerne ili nenamerne, da li su arbitri bili zaklonjeni ili su napravili previd. Od postojanja domaćeg fudbala u njemu po svim parametrima prednjače Zvezda i Partizan. Shodno tome večiti su prvi i kada su u pitanju hajke i žalopojke na sudije.

Da li je posledica arbitraže ili slučajnosti to što za Partizan u derbiju penal nije suđen 18 godina ili da li je Zvezda zakinuta za titulu u sezoni 2010/11 kada Boško Jovanetić nije dosudio dva penala nad Kaduom?

Ili su sudije samo odličan alibi za skrivanje sopstvenih slabosti i stvaranje alibija.

Gotovo da ne postoji delegirani arbitar koji nije bio na tapetu, međutim dva imena su se vremenom izdvojila. Navijači u Ljutice Bogdana za glavu se hvataju kada na centru vide Dejana Dimitrijevića, a u Humskoj je ista situacija kada pravdu deli Vlado Glođović.

Koji su to najveći gresi koji im se pripisuju?

Kada je u pitanju arbitraža Dejana Dimitrijevića na mečevima Crvene zvezde on je u 12 mečeva koje je sudio crveno-belima pokazao 69 žutih, dva crvena kartona i dva puta je dosudio jedanaesterac.

Najkardinalniju grešku napravio je u oktobru 2012. godine kada je dosudio penal za Jagodinu nakon prekršaja Maksimovića koji je ovaj napravio metar van kaznenog prostora. Čak četiri puta je delegiran da sudi susrete Crvene zvezde i Hajduka iz Kule i svaki put bilo je spornih situacija.

Prvi put u sezoni 2007/08 kada je pokazao dva crvena kartona i jedanaesterac za Zvezdu. Ovaj susret ostaće upamćen i po incidentu na severnoj tribini kada je upucan žandarm Nikola Trajković.

Sudija Dimitrijević sudio je Crvenoj zvezdi i u kontraverznoj utakmici odigranoj u tekućoj sezoni u Kruševcu. On je stajao iza gola kada u prvom poluvremenu po izjavama čelnika iz Zvezde nije dosuđen jedanaesterac nad Vukanom Savićevićem. Njegov bilans u mečevima crveno-belih glasi: osam pobeda, tri nerešene i jedan poraz.

Da li ste znali da je na meču Crne Gore i Gane za "sokolove" dosuđen penal u devetoj sekundi nakon faula nad Filipm Kasalicom?

Ovaj, najbrži penal u istoriji fudbala dosudio je Vlado Glođović, srpski sudija koji je ovih dana na meti optužbi iz tabora crno-belih zbog arbitraže u Novom Pazaru i isključenja Marka Nikolića odnosno poništenog gola Volkova.

Ovaj Vrbašanin svojevremeno je sudio kvalifikacije za Ligu Šampiona i Ligu Evrope, kao i kvalifikacije za svetsko i evropsko prvenstvo za mlade. Po zanimanju je policijski inspektor.

U karijeri Partizanu je sudio na 14 utakmica, a crno-beli su ostvarili samo pet pobeda i zaradili 19 žutih i tri crvena kartona.

Ka Glođoviću je drvlje i kamenje letelo posle utakmice vicešampiona sa Javorom u Ivanjici prethodne sezone. Bunili su se zbog nedosuđenog penala nad Lazovićem i poništenog gola koji je ispostavilo se kasnije bio regularan. Partizan je pobedio sa 1:0 pa su greške brzo pale u zaborav.

Za razliku od Ivanjice na otvaranju sezone u Nišu 2012. godine, Saša Ilić i drugovi nisu uspeli da savladaju Radnički iz Niša, a kao direktan krivac označen je Glođović. On je po rečima crno-belih propustio da dosudi jedanaesterac i pokaže crveni karton Živkoviću.

Prosudite sami ko je kome veći dželat. Dimitrijević Zvezdi ili Glođović Partizanu?

(Telegraf.rs)