Igračima Zvezde preti suspenzija, klub se izvinjava

Aleksandar Stanojević je za sličan greh bio kažnjen sa novčanom sankcijom od 100.000 dinara

Crvena zvezda je posle dužeg vremena zadala težak udarac Partizanu, ali su njeni igrači na kraju preterali u slavlju. Uvredljive pesme na račun igrača i navijača Partizana će sigurno biti sankcionisane od disciplinske komsije FSS-a, tako da zvezdaše uskoro očekuje kazna.

Podsetimo, bivši trener Partizana Aleksandar Stanojević je za sličan incident bio kažnjen sa 100.000 dinara zbog pevanja uvredljivih pesama na račun Crvene zvezde i njenih navijača. Stanojević je pevao u svlačionici, što je zabeleženo kamerom, a kasnije je procurelo i na internet, pa je kazna određena na osnovu video snimka.

Predsednik disciplinske komisije FSS-a, Slobodan Pajović kaže za Telegraf da je čuo za incident, ali da još nije doneta odluka o konačnoj kazni.

- Tek danas sam čuo za ponašanje igrača Crvene zvezde. Čekamo izveštaj i na sledećoj sedmici ćemo raspravljati o eventualnim kaznama. Svaki slučaj je priča za sebe, tako da ga ne bih poredio sa onim Stanojevićevim - ističe Pajović.

Da li postoji i opcija suspenzije, ili su u pitanju samo novčane sankcije?

- Postoji i mogućnost suspenzije, ali nećemo još da bilo šta prejudiciramo. Sačekajmo izveštaj - mirno odgovara Pajović.

Na video snimku u kojoj igrači Zvezde pevaju sporne pesme, prednjače Boban Bajković, Luka Milivojević i Duško Tošić, koji je u jednom navratu čak izvređao i navijače Zvezde!? 

Visina novčane kazne za ovaj prekršaj iznosi od 9.000 do 140.000 dinara.

Inače, portparol kluba iz Ljutice Bogdana Marko Nikolovski istakao je kasnije tokom dana za B92 da se klub izvinjava svima koji su se osetili uvređenim zbog pevanja i skandiranja igrača Crvene zvezde.

Nikolovski je opravdanje pronašao u mladosti ekipe i euforiji koja je očigledno ponela igrače posle slavlja nad velikim rivalom.

(A. G.)