Evo šta je Vujošević rekao o ubistvu navijača Zvezde!

Nakon pobede nad Cibonom, trener crno-belih košarkaša dotakao se i tragično nastradalog Marka Ivkovića u Istanbulu

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević rekao je da mu je žao zbog ubistva navijača Crvene zvezde Marka Ivkovića, ali da ne želi da o tome priča, jer, kako je naveo, neko bi možda pogrešno shvatio njegove izjave.

- Dali smo minut ćutanja, žao mi je što se tragedija desila i što je jedan mladi život na takav način ugašen. To ne sme da se dogodi ni Francuzu u Beogradu, nama je moglo da se desi u Bugarskoj, ali spletom srećnih okolonsti nije - rekao je Vujošević nakon pobede protiv Cibone.

Na pitanje novinara da li je država „nespretno“ reagovala nakon tragedije u Istanbulu i šta sportisti mogu da učine kako bi smirili strasti, Vujošević je rekao:

- Država ne treba da demonstrira koliko je to nekom lično teško, osim porodice i roditelja tog dečaka. To je stvar o kojoj ja stalno pričam, ali sada ne želim, jer ne bih voleo da se manipuliše ubistvom mladića, kao što je bio slučaj sa pokušajem samoubistva radnika Partizana na stadionu u Humskoj. Oni koji personifikuju državu više pokazaju privrženost prema Zvezdi nego pamet - istakao je Vujošević.

(Telegraf.rs)