Zbog straha od nereda odložen meč Voždovca i Novog Pazara!

Za sada nije zakazan novi termin odigravanja

U subotu je u Beogradu u okviru 13. kola Jelen Superlige trebalo da se odigra utakmica između Voždovca i Novog Pazara, ali je odložena iz bezbednosnih razloga.

- Meč Voždovac - Novi Pazar odložen je iz bezbednosnih razloga u dogovoru sa policijom. Za sada nije zakazan novi termin odigravanja utakmice. O datumu odigravanja meča odlučiće direktor Superlige Vladimir Bulatović u dogovoru sa klubovima - rekao je generalni sekretar Zajednice superligaša Branislav Delić.

I dalje nisu poznati tačni detalji zbog čega je utakmica odložena, ali sigurno da je uticaj imala tragedija koja se dogodila u petak veče u Istabulu, kada je ubijen navijač Crvene zvezde. Podsećamo vas, da bi narednog vikenda u Novom Pazaru trebalo da se odigra utakmica između Novog Pazara i Partizana, a prema trenutnoj situaciji to će biti ogroman problem.

Povodom odlaganja utakmice oglasili su se i čelnici Novog Pazara koji smatraju da je meč morao biti odigran.

- Ne sumnjamo u dobre namere, ali se ne slažemo sa ovakvom odlukom koja će se sada pogrešno tumačiti. Žao nam je i osuđujemo ubistvo nedužnog navijača, ali kakve veze ima FK Novi Pazar sa nečim što se desilo u drugoj državi. Znači li to da će se ubuduće sve što se dešava u Turskoj povezivati sa nama. Nama je sinoć oko 20 časova rečeno da je zabranjen dolazak našim navijačima i oni su pristali da ne dolaze na ovu utakmicu , da bi nas u ponoć obavestili da je utakmica odložena', kaže se u saopstenju i dodaje da je FK Novi Pazar tražio da se meč odigra i pred praznim tribinama, ali da „ ni to nije prihvaceno, jer je policijska procena bila da nije bezbedno - rekao je generalni sekretar FK Novi Pazar.

(Telegraf.rs/Sportal)