NISMO NAMESTILI U GRČKOJ: Nekadašnji Zvezdini fudbaleri demantuju da su prodali meč! (VIDEO)

Zoran Filipović, Milovan Đorić i Stanislav Karasi oštro demantuju grčke medije, koji tvrde su crveno-beli 1971. godine prodali meč Panatinaikosu

Milovan Đorić i Stanislav Karasi bili su fudbaleri Crvene zvezde na revanš meču polufinala Kupa evropskih šampiona sa Panatinaikosom 1971. godine. Njih dvojica demantuju bilo kakvu mogućnost nameštanja te utakmice, o čemu su ovih dana pisali grčki mediji.

Navodno, postoji dokument koji dokazuje da je vođa grčke hunte Jorgos Papadopulos platio tri miliona drahmi (oko 100.000 dolara u današnjoj vrednosti) u cilju da Panatinaikos ostvari pobedu od 3:0 i plasira se u finale KEŠ.

Đorić i Karasi su poručili preko "Kurira" da niko od njihovih saigrača i članova tadašnjeg rukovodstva nije mogao da primi novac od Grka kako bi lažirao meč, ali da su igrali ošamućeni od ručka.

- Odgovorno vam kažem da niko od igrača nije učestvovao u marifetlucima, a ubeđen sam i da nijedan čovek iz uprave nije primio novac da bismo izgubili. Znate li vi kakvi su to bili ljudi? Oni nisu bili landare kao ovi današnji po klubovima... Oni bi se nasmejali na tih 100.000 dolara od Grka i dali bi im milion da su bili nesigurni u naš prolazak, a tada nije postojao čovek koji je sumnjao u nas. U Beogradu je umesto 4:1 trebalo da bude 8:1 - rekao je Đorić.

Karasi zbog bolesti nije otišao na ručak sa ekipom, već je ostao u hotelskoj sobi.

- Moji drugovi su bili drogirani, sto odsto! Nisu radili ništa što bi inače pred utakmicu, kako u svlačionici tako i na terenu. Jedva su trčali, a ja, iako s visokom temperaturom, bio sam jedini sposoban da se borim na terenu. Sećam se da su i na klupi svi bili ravnodušni prema onome što se dešavalo na utakmici. Ako nešto može biti sumnjivo, onda treba istražiti način na koji smo igrali ošamućeni i da li je neko za tu uslugu primio pare.

I Zoran Filipović je u izjavi za "Sport" naglasio da su navodi da su crveno-beli tada primili novac da bi izgubili - smešni.

- To su gluposti i ne znam iz kog razloga se potenciraju priče koje nemaju veze sa tadašnjim dešavanjima. Znam da niko od igrača nije učestvovao u nameštanju, da niko nije tražio da pustimo Panatinaikos, a njihova pobeda od tri gola razlike bila je samo jedno fudbalsko iznenađenje u trenutku, koja postoje i danas na mnogim terenima.

(Telegraf.rs)