Buđenje Brajanta i Lejkersa, Miličić u nemilosti Adelmana

Poveđenog Pekovića na petici menjao Lav, Ben Gordon oborio rekord lige sa devet trojki iz isto toliko pokušaja

Posle par loših izdanja Kobi Brajant se vratio u formu, što je uz odličnu partiju Pau Gasola bilo dovoljno da Lejkersi pobede u Dalasu. Šampioni nemaju rešenje za "jezerdžije", bila je ovo treća njihova utakmica u sezoni i treća pobeda tima iz Los Anđelesa.

Brajant je postigao 30 poena, Gasol 27, uz devet skokova. Istakao se i pridošlica iz Klivlenda Ramon Sešns sa 17 poena i devet asistencija. Kod domaćina najbolji je bio Novicki sa 26 poena i 10 uhvaćenih lopti, a dobar je bio i Džejson Teri sa 23 koša.

Pistonsima u Denveru nije pomoglo ni 45 poena Bena Gordona, od čega devet trojki iz isto toliko pokušaja (rekord lige), ni vođstvo od 115:111 do 46. minuta, pošto u poslednjih 120 sekundi nisu postigli poene. Nagetsi su u tom periodu postigli pet, a pobedu im je doneo Džaval Mekgi zakucavanjem posle promašenog slobodnog bacanja Arona Aflala.

Aflalo je uz Taj Losona bio najefikasniji u pobedničkoj ekipi sa 23 poena, Harington je ubacio 16, a Mekgi 15. Vilson Čendler je ostvario dabl-dabl sa 11 poena i deset skokova. Kod Pistonsa dobar je bio i Greg Monro sa 13 poena i 11 skokova.

Minesota je poražena od San Antonija, bez pomoći povređenog Pekovića i Miličića, kome Adelman nije ukazao priliku.

- Nije uradio ništa što bi me uverilo da će dobro obaviti posao ako mu ukažem šansu. Ispao je iz forme, a ne pokazuje ni želju da se istakne u ovakvim situacijama kad dobije priliku - oštar je trener Vulfsa.

Centra je igrao Kevin Lav, ostvario novi dabl-dabl (17 poena, 12 skokova), ali se prilično ispromašivao - pet od 13 za dva. Nije bio ni najefikasniji kod Vulfsa, pošto je Hose Barea postigao 18 poena, čemu je dodao i 11 asistencija.

Toni Parker je zbog povrede zadnje lože meč napustio u prvoj četvrtini, ali "mamuze" su imale raspoloženog Dankana (21 poen, 15 skokova) i još pet igrača koji su postigli 10 ili više poena. Manu Đinobili nije u toj grupi, jer je meč završio sa devet poena, ali je imao i osam asistencija.

Vladimir Radmanović i dalje leči leđa, ali je Atlanta i bez njegove pomoći savladala Klivlend, doduše tek posle produžetka i sa samo pola koša razlike.

Džoš Smit je bio najefikasniji u redovima Hoksa sa 32 poena, ali junak pobede je Džo Džonson, koji je trojkom uz zvuk sirene doneo produžetak, a zatim u dodatih pet minuta i pobedu, dvojkom 18 sekundi pre kraja.

Prvom piku s letošnjeg drafta Kajriju Irvingu nedostajali su po jedan skok i asistencija za tripl-dabl (29p, 9sk, 9 as), Anutan Džejmison je bio dobar sa 23 poena i 12 skokova, a istakao se i Alonzo Dži sa 9 poena i 13 skokova.

Vizardsima je pripao derbi začelja Istočne konferencije protiv Netsa. Odlično su odigrali Kroford (23 poena, sedam skokova) i pridošlica Nene (22 poena i deset skokova). Jan Veseli je igrao 18 minuta i za to vreme ubacio pet poena.

 

Dalas - LA Lejkers 93:109

Denver - Detroit 116:115

San Antonio - Minesota 116:100

Nju Orleans - Golden Stejt 92:101

Oklahoma - LA Klipers 114:91

Nju Džerzi - Vašington 89:108

Atlanta - Klivlend 103:102 pr.

Orlando - Feniks 103:93

Filadelfija - Njujork 79:82

Toronto - Čikago 82:94