Evo zašto je Mario Đurovski bog na Tajlandu! (FOTO) (VIDEO)

Bivši omladinac Crvene zvezde i igrač Vojvodine oduševljava navijače u Aziji

Marija Đurovskog na Tajlandu smatraju pravim božanstvom. Nekadašnji fudbaler Vojvodine igra već tri sezone za tamošnji tim Muang Tang Junajted, a u ovoj azijskoj zemlji je prava fudbalska zvezda i jedan od najboljih igrača koji su ikada igrali.

O tome kako se sjajno prilagodio na tamošnji fudbal i kako je igrački sazreo najbolje govori statistika koja kaže da je u prvoj sezoni na 34 utakmice postigao 15 golova i imao 18 asistencija, u drugoj na 39 mečeva je dao 16 golova i 10 puta je namestio gol saigračima, a u trećoj na 33 susreta 18 golova i devet asistencija.

Sve ukupno to govori da je na 106 mečeva za ovaj klub 49 puta zatresao mrežu protivnika i 37 puta dodao saigračima loptu koju su oni ubacili u mrežu. Zaista impresivno, ali ono što još više oduševljava ljubitelje fudbala u ovoj azijskoj zemlji jesu njegov fantastični golovi iz daljine i slobodnih udaraca, a posebno se pamti onaj gol iz kornera. ali i proslavama golova.

Podsetimo da je on započeo karijeru u Čukaričkom, a da je potom prešao u mlađe kategorije Crvene zvezde koja ga se odrekla kada je postao senior, a onda je odličnim igrama u dresu Bežanije i Vojvodine došao i do dresa makedonske reprezentacije, ali je po odlasku u Metalurg iz Donjecka pao u potpuni zaborav ovdašnje fudbalske javnosti.

Kada se pogleda ovakva statistika, možda se stiče utisak da su ga se Makedonci prelako i prerano odrekli, pogotovo ako se imaju u vidu rezultati njihove selekcije i da nema nekog izuzetnog igrača na njegovoj poziciji kreatora igre.

(Telegraf.rs)