FSS ZAHTEVA: Imate 10 dana da smenite Terzića!

Prvi čovek srpskog saveza zahteva od Zajednice JSL da postupaj prema zakonu i navodi da će tužiti dnevni list ''Informer''

Odbor za hitna pitanja Fudbalskog saveza Srbije, na čelu sa predsednikom Tomislavom Karadžićem odlučio je da Zajednici klubova Superlige uputi zahtev da njeni nadležni organi u roku od 10 dana zakažu sednicu Skupštine i da smene Zvezdana Terzića, koji je suspendovan na šest meseci iz fudbala.

Obrazloženje odluke je da se sadašnji predsednik Zajednice već duže vremena nalazi na toj funkciji iako to nije u skladu sa Statutom i da je njegov status sa aspekta važecih pravnih propisa neodrživ.

- Ovom prilikom je odlučeno da se Zajednici fudbalskih klubova Jelen Super lige uputi zahtev da njeni nadležni organi u roku od 10 dana zakažu sednicu Skupštine Zajednice fudbalskih klubova Jelen Super lige i da u skladu sa odredbama Statuta ove organizacije, kao i drugih relevantnih propisa, izaberu novog predsednika.

- Kao što je poznato, sadašnji predsednik Zajednice već duže vremena nalazi se na toj funkciji iako to nije u skladu sa Statutom i njegov status je sa aspekta važećih pravnih propisa neodrživ. Takođe, aktuelnom predsedniku Zajednice je izrečena aktuelna disciplinska mera od strane Disciplinske komisije FSS, po kojoj mu je zabranjeno da šest meseci obavlja sve funkcije u fudbalu. Ovakav epilog uvešće rad Zajednice u pravne okvire i nastaviće se normalno funkcionisanje - stoji u saopštenju FSS.

Takođe, Karadžić će podneti tužbu protiv dnevnog lista "Informer" zbog navodnih lažnih i tendecioznih tekstova.

Karadžić je o tome obavestio članove Odbora za hitna pitanja FSS, nakon što ga je "Informer" optužio da se pre početka kvalifikacione utakmice Srbija - Albanija sreo sa osobom koja je posle prekida ušla u otvoreni studio RTS i vređala predsednika Vlade Republike Srbije Aleksandra Vučića i da mu je tom prilikom dao instrukcije za opisano delo.

Članovi Odbora za hitna pitanja podržali su ovu Karadžićevu odluku sa konstatacijom da ovaj postupak ima interes da štiti integritet fudbalske organizacije naše zemlje, navodi se u saopštenju FSS. Zaključeno je da se radi o klasičnom spinovanju informacija, koje su za cilj imale urušavanje ugleda predsednika FSS i same domaće organizacije.

- U nizu tekstova objavljenih 22. i 23 oktobra u listu "Informer" izrečen je niz netačnih i izmišljenih detalja. FSS odlučno demantuje sve navode iz pomenutih tekstova, a u kojima se grupa novinara "Informera" poziva na "dobro obaveštene izvore iz MUP Republike Srbije".

- Ovakvom odlukom, štiteći integritet organizacije, FSS očekuje da na za to jedinom pravom mestu - u prostorijama suda tokom postupka koji će uslediti, druga strana iznese dokaze optužbi upućenih Karadžiću ili odgovara za širenje laži i dezinformacija - dodaje se u saopštenju.

(Telegraf.rs)