ADVOKAT NAŠAO PLEJMEJKERA: Srbija otima Holandiji najboljeg igrača lige? (VIDEO)

Pomoćnik selektora srpske reprezentacije, Željko Petrović razgovarao je prošle nedelje sa kreativnim vezistom Vitesea, Markom Vejinovićem na temu njegovog igranja za srpsku reprezentaciju

Srbija i Dik Advokat su u potrazi za plejmejkerom, a izgleda da su ga našli u liku i delu igrača Vitesea, Marko Vejinovića koji je ove sezone najbolje ocenjeni igrač holandskog prvenstva.

Već duže vreme je bilo i više nego očigledno da "Orlovima" nedostaje na sredini terena kreativni vezista koji bi delio upotrebljive lopte krilnim igračima i napadačima, a to je problem koji je i selektor definisao kao gorući. Ipak, čini se da je pronašao rešenje i to u fudbaleru koji nikada nije igrao u Srbiji ili nastupao za mlađe selekcije naše zemlje.

Prema pisanju "Mocartsporta", pomoćnik trenera srpske reprezentacije, Željko Petrović, boravio je prethodne nedelje u Arnemu, gde se sastao sa potencijalnim reprezentativcem i razgovarao sa njim na temu priključenja našem nacionalnom timu. Vejinović nije želeo da govori na temu da li je došlo do dogovora, već samo o tome da je koncentrisan na igre u klubu.

Mediji u "zemlji lala" već mesecima pišu na temu da li će najkorisniji igrač Eredivizije izabrati da nastupa za državu svojih roditelja ili će dobiti poziv Gusa Hidinka i prihvatiti da igra u narandžastom dresu, koji je nosio u mlađim kategorijama. On ima i srpsko i holandsko državljanstvo i mogućnost da bira za koji nacionalni tim će igrati.

U Fudbalskom savezu Srbije su očigledno krenuli u sprovođenje plana koji postoji već nekolio godina, a to je da pokušaju da privole kvalitetne srpske igrače iz dijaspore da izaberu dres "Orlova", odnosno zemlje svog porekla, kao što su to učinili Kuzmanović i Subotić.

(Telegraf.rs)