ODLUČENO: Karadžić ostaje na čelu FSS minimum još godinu dana!

Na sednici Skupštine FSS odbijeni su glatko predlozi da se održe vanredni izbori i da se dosadašnji predsednik povuče sa svih funkcija, a doneta je izmena Statuta po kojoj je najraniji rok za izbore 2015. godina

U Staroj Pazovi ništa se novo nije desilo niti bilo kakve promene kao što su u Crvenoj zvezdi priželjkivali. Na sednici Skupštine Fudbalskog saveza Srbije delegati du odbili oba predloga koje je predsednik FSS, Tomislav Karadžić stavio na glasanje.

Prvi čovek srpskog fudbala je predložio da se održe vanredni izbori, kao i da se on povuče sa svih funkcija, ali su oba predloga odbijena. Međutim, doneta je druga oduka a to je da se izbori u FSS neće održati najmanje godinu dana, a inicijativu za promenu Statuta na ovaj način podneli su predstavnici regionalnih saveza Zapada i Vojvodine, a sve kako bi se smanjila šansa za opstrukciju rada Saveza.

- Moramo poštovati pravila igre i ne smemo dozvoliti otvaranje prostora za manipulaciju. Imajući sve u vidu, FS Vojvodine je na stalnim sedicama analizirao provokacije oko izmene predsednika. Ovom izmenom Statuta kanališemo opstrukcije, da znamo kad mogu da se organizuju izbori - rekao je Marjan Rnić, predstavnik pokrajinskog Saveza, a ovu promenu je detaljnije objasnio Branko Stojaković.

- Ova izmena se odnosi na član 44. Po pitanju donošenja odluka vanrednim izborima, Skupština to može da odluči najranije 12 meseci od prethodne sednice. Cilj je da se spreče opstrukcije i da se normalno radi. Komisija za pravna pitanja je konstatovala da je sve u redu - objasnio je predstavnik iz regiona zapadne Srbije.

Dakle, zaključak sa sednice je jedinstven, a sigurno se neće svideti Zvezdanu Terziću i rukovodstvu kluba kluba sa Marakane, jer nikakvih promena u FSS neće biti sigurno godinu dana, vrlo verovatno da će se dogoditi tek 2016. godine. Inače, zanimljivo je bilo i obraćanje člana Izvršnog odbora UEFA, Francišeka Laurineca koji je govorio o krivici FSS za stanje u srpskom fudbalu.

Na kraju pomenimo da je Karadžić izjavio da je cilj svoh ciljeva u ovom trenutku plasman reprezentacije na Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016. godine, ali i izgradnja 12 terena sa veštačkom travom zbog čega će možda biti uzet kredit od million evra na period od dve do tri godine.

(Telegraf.rs/Izvor: Mocartsport)