TOTIJEV GNEV: Cela Italija priča da Juve ne bira sredstva za pobedu! (FOTO)

Kapiten Rome jedva kontrolisao ljutnju posle derbija sa "Starom damom"

Kontroverzan je blaga reč kojim bi se mogao opisati nedeljni derbi Serije A između Juventusa i Rome (3:2). Po tri penala i crvena kartona, isključenje trener "vučice" zbog sarkastičnog sviranja violine, mnogo spornih situacija... sve to je iznerviralo čak i velikog Frančeska Totija, iz kog je kuljao bes.

- Ovo je velika šteta, jer smo prikazali dobru igru. Došli smo u Torino da igramo našu igru, ali videli ste šta se dešavalo i to je uticalo na ishod meča. Godinama se uvek isti incidenti dešavaju. Ne znam da li su nas porazile sudije, ali sigurno nismo poraženi od Juventusa - govorio je bez mnogo uzdržavanja Toti.

- Da, ljuti smo, ali smo ujedno i svesni da smo sjajan tim i da moramo da nastavimo uzdignuta čela. Mnogo nam je bio važan ovaj meč, ali Juventus bi trebalo da ima svoju ligu, jer pobeđuju po principu "cilj ne bira sredstvo" - rekao je Toti i na kraju zaključio:

- Nisam jedini koji to kažem, s obzirom da su ovo stvari o kojima priča cela Italija. Ako postoji ikakva sumnja, uvek će biti penala za Juventusa. Sad prestajem sa pričom, jer ako nastavim, biću suspendovan - rekao je Toti.

Tim aktuelnog šampiona sada jedini ima maksimalan učinak i 18 bodova, dok Roma ima 15.

(Telegraf.rs)