HAOS U ZAJEDNICI SUPERLIGAŠA: Suspendovani Terzić predsedavao Izvršnim odborom!

Na sednici IO održanoj u četvrtak prekršen je i Statut organizacije, a posle nje se postavlja mnogo pitanja u srpskom fudbalu, a videćemo da li i bez odgovora

Sednica Izvršnog odbora Zajednice Superlige Srbije delovala je tragikomično, a posle nje će se postavljati mnogo pitanja. Prvo je prekršen statut organizacije, a još veća dilema jeste kako je njome mogao da predsedava Zvezdan Terzić kome je samo dan ranije izrečena šestomesečna zabrana bavljenjem bilo koje funkcije u fudbalu.

No, krenimo redom o čemu se sve radi. Prvo Statut Zajednice superligaša predviđa da predsednik organizacije može da bude samo presednik nekog od klubova, a Terzić je na tu funkciju izabran kao prvi čovek OFK Beograda, međutim u međuvremenu je on postao v.d. generalnog sekretara Crvene zvezde.

- Kako je predsedavao predsednik Terzić? Pa on je postao prvi čovek Zajednice kao predsednik OFK Beograda i još nije razrešen sa te funkcije, a takođe jedna trećina predstavnika Zajednice nije tražila sazivanje Skupštine koja bi se time bavila - pojasnio je "Sportu" ovu situaciju gensek Zajednice Branislav Delić i dodao da ovde postoji takozvani "pravni vakum".

Ako je ovo pitanje donekle razrešeno, mada i dalje je nelogično, drugo koje se nametalo jeste kako može čovek koga je suspendovala Disciplinska komisija FSS da nesmetano predsedava sednicom Izvršnog odbora, ali ovu dilemu reklo bi se otklonio je lično Terzić.

- Nisam dobio nikakvo obaveštenje ili rešenje od Disciplinske komisije o mom kažnjavanju. Zato ću i voditi ovu sednicu - samouvereno je odgovorio Terzić, a pre toga je na tu temu rekao sledeće:

- Priznajem samo sud partije. Kakav Karadžić i njegovi sudovi u FSS.

Očigledno je da u srpskom fudbalu se sve shvata onako kako ko hoće, a krovna organizacija domaćeg prvenstva liči na sve samo ne na ozbiljnu. Pomenimo da o tome govori i to što čak est klubova nije imalo svoje predstavnike na sednici IO, dok se i dalje ne zna ko je predstavljao Crvenu zvezdu, jer je OFK beograd očigledno imao dva predstavnika - Terzića i njegovog v.d. predsednika Dragčeta Dimitrijevića.

(Telegraf.rs)