Baton: Sjajno je kada se sezona započne pobedom

- Sada se vidi koliko nam je bila važna zimska pauza. Svaka pobeda mnogo znači - kaže Baton. Fetel zadovoljan drugim mestom, Hamilton razočaran

Britanski vozač Dženson Baton ostvario je danas treću pobedu na Velikoj nagradi Australije, pošto je prethodno trijumfovao 2009. i 2010. godine. Batonov trijumf bio je i 12. za Meklaren na najmanjem kontinentu. Šampion sveta iz 2009. godine rekao je da je trka pokazala koliko je za Meklaren bila važna zimska pauza.

- Sada se vidi koliko nam je bila važna zima, tokom koje smo mnogo radili na bolidu. Sjajno je kada se sezona započne na ovaj način - pobedom. Svaka pobeda mnogo znači - rekao je Baton.

Drugoplasirani Sebastijan Fetel izjavio je da danas niko nije mogao da pobedi Džensona Batona.

- Dženson je delovao nepobedivo danas. Mislim da je moje drugo mesto veliki rezultat, koji niko nije očekivao posle jučerašnjeg treninga. Kola imaju veliki potencijal, samo je potrebno da ga iskoristimo i bićemo konkurenti momcima iz Meklarena - rekao je dvostruki uzastopni svetski šampion.

Luis Hamilton, koji je trku završio na trećem mestu, a startovao sa prvog, kratko je rekao da danas nije bio njegov dana.

- Nije bio moj dan. Samo moram da zadržim hladnu glavu i moj dan će doći - izjavio je britanski vozač, čestitajući zemljaku Batonu na pobedi.