Srbija ima golmana kakvog verovatno ni ne zna da ima!

Pravi biser među stativama krije se u nižim kategorijama Anderlehta, a za njega se već otimaju Arsenal, Čelsi, Mančester junajted. U Belgiji ga vide kao novog Kurtou i njegovog naslednika, ali postoje informacije da je njemu mnogo draži dres Srbije

Ime Ratka Svilara verovatno znači nešto više samo malo starijim ljubiteljima fudbala u Srbiji i na prostorima bivše Jugoslavije, a kolika je ovaj čovek legenda znaju najbolje Belgijanci. Ipak, ono što će sigurno zanimati sve zaluđenike za "bubamarom" u Srbiji jeste sigurno njegov naslednik Mile Svilar koji važi za jednog od najvećih golmanskih bisera u Evropi. Kažu da se golmanski gen vrlo često prenosi sa oca na sina, a ovo je baš takav slučaj. Dečak od 15 godina je apsolutno nasledio sve od čoveka koji je živa legenda Vojvodine i Antverpena u kome je tek u 46. godini stavio tačku na svoj karijeru. Njegov naslednik je krenuo njegovim stopama i u tom klubu načinio prve korake, a onda je preko Žerminal Beršota stigao do slavnog Anderlehta.

 

U omladinskim kategorijama kluba iz Brisela je već tri godine i slobodno se može reći da dominira među stativama. Prethodnu sezonu je proveo braneći za dve godine stariju ekipu, a oko njega se već tuku najveći engleski klubovi - Čelsi, Mančester junajted i Arsenal.

- Mile je bio na probi i u poseti Čelsiju i Arsenalu, a interesuje se i Mančester junajted. Ipak mi smo se dogovorili sa Anderlehtom, iako još uvek ne može da potpiše ugovor. Tek kada napuni 16 godina - otkrio je njegov otac Ratko.

 

Ovog momka svi su u Belgiji već proglasili za novog Tiba Kurtou, a nadaju se da će u budućnosti biti siguran oslonac njihovog nacionalnog tima, ali tu je caka, jer Svilar junior ima i srpsko državljanstvo i postoje informacije da bi voleo da obuče dres Srbije.

Sada je samo pitanje da li će neko iz Fudbalskog saveza Srbije, a znamo da postoje ljudi zaduženi da skautiraju srpske klince iz dijaspore, stupiti u kontakt sa talentovanim golmanom, jer verujemo da su prethodno obavili svoj zadatak i upisali ime Mileta Svilara u svoje teftere.

(Telegraf.rs)