Revolucija u atletici: Seksi sportistkinja postavila nove standarde! (FOTO)

Američka atletičarka svoim izborom opreme i izgledom na stazi postala je popularnija kao modna ikona, nego kao sportistkinja

Sport je odavno prestao da bude samo takmičenje u veštini, nadmetanje na terenu, a sve češće, osim rezultata, pažnja se poklanja i izgledu, opremi, frizuri, modelima, bojama, dizajnu opreme, i celokupnoj modnoj kombinaciji.

Svetska javnost, ne samo sportska, već i ona kojoj je moda u fokusu, pozitivno komentariše izgled američke atletičarke Megi Vizi. Ona nije osvojila medalju na Olimpijskim igrama, ali je vrlo zapažena zbog svojih modnih kombinacija na atletskim stazama.

Umesto običnih, jednobojnih, šortseva i majica, Megi bira atraktivne, višebojne gonje delove ili jednodelne, asimetrične kombinezone sa zanimljivim printovima.

Jedan od najinteresantnijih modnih izdanja bila je svetlo plava kombinacija šortsa i majice, upotpunjena crvenim romboidima i linijama.

Osim plave, atetičarka se često odlučuje za ružičasto - crne ili pink tonove svoje opreme.

Ako se ne ističe bojama, onda to svakako uradi neobičnim modelom, tako da na stazi ne možete da je ne primetite.

Uprkos svojoj popularnosti i sjajnoj reakciji publike na njenu pojavu, nedavno je izgubila sponzorstvo "Nju balansa", ali je odmah počela da sarađuje sa dizajnerom iz Los Anđelesa Merin Kastel.

- Radim sve da bih na stazi privukla pažnju javnosti, da bi me gledali i oni koji nisu direktno vezani za sport. Na vrlo autentičan način izražavam ono što jesam, a sada sam u prilici da se sa mnom poistovete i oni koji ne vole sport, već i modu - objašnjava Megi, svesna svog uticaja.

Inače, 32-godišnja srednjeprugašica iz Kalifornije, takmiči se za nacionalni tim SAD, a do sada su joj najznačajniji rezultati finala Svetskih prvenstava 2009. i 2011.

Ako ne uspe u sportskom, nesumnjivo će se ostvariti u modnom svetu.

(Telegraf.rs)