Čudo od deteta sa puškom! Svet je dobio strelca kakvog nije imao! (VIDEO)

Kao što je svet zbog Felpsa poludeo za plivanjem ili zbog Bolta za ateltikom, tako bi zbog ovog momka trebalo da poludi za streljaštvom

Individualni sportovi nikada nisu imali primat u odnosu na ekipne, osim tenisa. Samo tokom Olimpijskih igara oni zaslužuju da se nađu u centru pažnje ili kada se pojavi neki pojedinac koji svojim rezultatima uspe da skrene pažnju i na neke zanemarene sportove.

Takav je slučaj bio sa Juseinom Boltom ili Majklo Felpsom, a sada posle dominacije takvih individualaca iz tih bazičnih sportova zbog kojih su oni postali planetarno gledani, slično bi moglo da se desi sa streljaštvom, a Mesija bi mogao da bude Haoran Jang, 18-godišnji momak iz Kine.

Verovatno ćete kada pročitate ovo pomisliti o čemu ovi pišu, ali verujte, ono što je Jasna Šekarić činila u prethodnom veku za ovaj sport, to bi mogao mladi Kinez da postane u 21. stoleću. Da ova priča nije bez pokrića dovoljno je pogledati njegove rezultate koje je do sad ostvario, a posle supeha koji je postigao u samo dve nedelje o njemu je već počelo da se piše širom meridijana.

Jang je u ponedeljak postao šampion sveta u gađanju iz vazdušne puške, a najzaslužniji je i za ekipno zlato koje je njegova zemlja osvojila uz novi svetski rekord. Povrh svega toga može se još samo dodati da je bio najdominantniji takmičar na Svetskom šampionatu.

On je ovakav uspeh najavio pre dve nedelje na Olimpijskim igrama mladih u Nankingu, gde je takođe samouvereno i dominantno osvojio zlatnu medalju. Zbog čega se nalazi na prvom mestu na ISSF-ove liste strelaca sa vazdušnom puškom u seniorskoj konkurenciji.

Ako, ovo nije dokaz da se radi o verovatno najvećem talentu koje je streljaštvo videlo u muškoj konkurenciji, onda ćemo dodati još nekoliko činjenica o njemu. Haoran je počeo da se takmiči tek pre dve godine i to i u juniorskoj i u seniorskoj konkurenciji, a od tada je osvojio pet zlatnih odličja i jedno srebro u seniorskoj konkurenciji, uz još dva najviša postolja na juniorskim takmičenjima.

Dakle, zvezda je definitvno rođena, a hoće li zasijati punim sjajem saznaćemo za dve godine u Rio de Žaneiru na Olimpijskim igrama, a on je već sa 17 godina najavio svojim sunardonicima šta da očekuju od njega: "Moj cilj je olimpijsko zlato i tačka"!

(Telegraf.rs)