GRAD KRAGUJEVAC: Ponudili smo Radničkom pola miliona evra!

Grad Kragujevac je u petak izdao saopštenje i konkretno naveo koliko je novca hteo da uplati na račun Radničkog u nastupajućoj sezoni

Radnički Kragujevac naredne godine neće igrati ABA ligu. Finansijski problemi bili su nepremostiva prepreka za tim iz Šumadije, pa će njegovo mesto u regionalnom šampionatu zauzeti Metalac iz Valjeva.

Pre dva iz tabora Kragujevčana je stiglo zvanično saopštenje u kome se navodi da je izostala finansijska podrška grada Kragujevca za predstojeću sezonu. Međutim, lokalna samouprava izdala je u petak saopštenje i konkretno navela koliko je novca htela da uplati na račun kluba u nastupajućoj sezoni,.

- Grad Kragujevac je, kao i prethodnih godina, u okviru svojih mogućnosti ponudio klubu na potpisivanje ugovor kojiim se obavezuje da na godišnjem nivou obezbedi između 500.000 i 600.000 evra. Imajući u vidu tešku ekonomsku situaciju u zemlji, osim Fijata, izostala je podrška drugih sponzora, koji bi trebalo da obezbede ostatak neophodnih sredstava za učešće u ABA ligi, a reč je o skoro 1,5 miliona evra.

- Na to već nije mogla da utiče lokalna samouprava Grada Kragujevca, jer obezbeđivanje sponzora nije u njenoj ingerenciji. Grad Kragujevac bio je spreman da i ubuduće ispunjava svoje obaveze prema klubu, tako da, zarad objektivnog informisanja javnosti, osećamo obavezu da demantujemo obrazloženje da KK Radnički ispada iz ABA lige zato što Grad nije stao iza njih.

(Telegraf.rs)