Ibrin gol petom za istoriju, Francuzi upozorili Srbiju, Džekova umetnost na petoparcu! (VIDEO)

Kapiten Švedske postao je najbolji strelac svoje reprezentacije i to na kakav način* Galski petlovi pobedili prvaka Evrope* Bosanski dijamant izve fantastičnu solo akciju i krunisao je golom

Veliki broj prijateljskih utakmica odigran je ove večeri, a u centru pažnje se najviše našao Zlatan Ibrahimović koji je postao najbolji strelac u istoriji reprezentacije Švedske, mada bi ovo trebalo uzeti sa dozom rezerve. U ostalim mečevima, Francuska koja će igrati protiv Srbije u nedelju, sada je savladala Španiju, dok su Italijani munjevitim startom obezbedili trijumf nad Holandijom.

Šveđani su odigrali prijateljski susret sa Estonijom, a ovo je bila idealna prilika za najboljeg fudbalera selekcije "tri krune" da prestigne legendarnog Svena Ridela na čelu liste najboljih strelaca u istoriji svoje zemlje. Napadač Pari Sen Žermena koji je donedavno bio povređen, takvu šansu nije mogao da propusti.

Ibra je postigao dva pogotka na ovom meču, čime je došao do kote od 50. golova u žutom dresu, ali će se idalje voditi polemika da li je kod njegovog prvog gola lopta prešla gol-liniju. Pogledajte snimak pa procenite sami. Ipak, pričaće se i o njegovom drugom pogotku koji je postigao petom čime je potvrdio da je jedan od najvećih majstora današnjice.

Ukoliko je novi selektor Srbije Dik Advokat posmatrao susret između Francuske i Španije imao je priliku da vidi šta očekuje njegove pulene za tri dana i kako igraju izabranici Didijea Dešama. "Trikolori" su pokazali kako se igra timski, a i pobednički pogodak koji je postigao Loik Remi bio je proizvod sjajne ekipne akcije u kojoj je učestvovalo četvoro fudbalera.

Italijani, sa novim selektorom Antoniom Konteom su priredili Holanđanima iznenađenje na startu meča i uhvatili ih na spavanju sa dva pogotka u prvih 10 minuta, čime su već tada odlučili pobednika meča.

Ćiro Imobile je u trećem minutu iskoristio jednu dubinsku loptu i prošao iza leđa odbrane i lako matirao Silesena, a samo šest minuta kasnije bilo je 2:o, kada je sa penala bio precizan De Rosi. Prethodno je Martins Indi napravio prekršaj kao poslednji igrač odbrane i dobio direktan crveni karton.

Naše komšije Hrvati i Bosanci takođe su bili uspešni. "Vatreni" su pobedili Kipar 2:0, dok su "zmajevi" sa tri komada ispratili nejaki Lihtenštajn kući, a Edin Džeko je postigao jedan od lepših golova ove večeri posle sjajne solo akcije.

(Telegraf.rs)