TEODOSIĆ: Ako ćemo da igramo kao u prvom poluvremenu, bolje da ne idemo u Madrid! (VIDEO)

Nije bitno na koga idemo u osmini finala, ako mislimo da igramo kao u prvom delu. * Ovaj tim ima dosta debitanata koji tek treba da naprave karijeru, da bismo bili ovoliko prepotentni, rekao je plejmejker Srbije

Košarkaši Srbije doživeli su i drugi poraz na Mundobasketu u Španiji. Ovoga puta od izabranika Aleksandra Đorđevića bila je bolja selekcija Brazila i to ponajviše zahvaljujući odličnoj igri u prvom poluvremenu, tokom koga su "orlovi" igrali na nedopustivo niskom nivou.

Jedan od najboljih i najborbenijih u srpskom timu, Miloš Teodosić, želeo je pobedu u ovom meču, što se moglo videti i tokom jednog od tajm-auta u prvom poluvremenu kada je imao svašta da kaže o svojoj i igri svoji saigrača. Iste utiske imao je posle meča kada je davao izjavu pomenuvši da bi svi trebalo da stave prst na čelo zbog onako odigranih 20 minuta.

- Ne smemo sebi da dozvolimo da onako uđemo u utakmicu. Ovaj tim ima dosta debitanata koji tek treba da naprave karijeru, da bismo bili ovoliko prepotentni.

- U drugom poluvremenu smo bili sjajni, imali prednost 67:60. I onda smo je iz meni nejasnih razloga ispustili prednost. Ovo treba da nam bude škola - rekao je Teodosić.

Na konstataciju da su u drugom poluvremenu pokazali da mogu da igraju sa svakim i da je to dobro za osminu finala Teodosić je rekao:

- Mislim da nije bitno na koga idemo u osminu finala, jer to sam i rekao, ako mislimo ovako da igramo kao u prvom poluvremnu bolje je da ne idemo u Madrid. Ako ćemo da igramo kao tim da se  borimo u svakom trenutku onda možemo da igramo sa svakim - rekao je Teodosić.

(Izveštač Telegrafa iz Španije, Dragutin Stojmenović)