Ivana Španović predstavlja Evropu na Kupu kontinenata!

Kada se popnete na bilo koje od tih mesta na postolju jednostavno zaboravite na sve teškoće i prepreke koje su stajale na samom putu do uspeha, rekla je srpska heroina

Ivana Španović osvojila je prvu medalju za Srbiju na Evropskom šampionatu u Cirihu.

Ona je posle proglašenja koje je održano u četvrtak na stadionu Lecingrund izjavila da je ponosna i presrećna te da je osećaj na postolju jednostavno nezamenljiv. Ostaje mali žal za zlatom, jer je Ivana imala najbolji skok na šampionatu, ali se n ije računao zbog dalekog odraza.

Ipak, ovaj uspeh doneo joj je poziv da predstavlja tim Evrope na Kupu kontinenata u septembru u Marakešu

- Zaista sam presrećna, jer kada se popnete ma na bilo koje od tih mesta na postolju jednostavno zaboravite na sve teškoće i prepreke koje su stajale na samom putu do uspeha.

- Nemam vremena za slavlje, jer sezona još uvek nije gotova i vraćam se kući da nastavimo sa treningom - rekla je Ivana i dodala:

- Presrećna sam i zbog medalje, ali izuzetno ponosna što sam dobila poziv od Evropske atletske federacije da predstavljam tim Evrope na Kupu kontinenata koji se održava sredinom septembra meseca u Marakešu. Želim puno sreće svim srpskim atletičarima u nastavku takmičenja - poručila je naša gracija.

Iako je prvenstveno bilo najavljeno da će medalje uručiti dvostruka olimpijska šampionka i evropska rekorderka u skoku dalj Hajke Dreksler, ta čast je pripala generalnom sekretaru svetske atletske federacije, gospodinu Esar Gabrijelu.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takode nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)