AKO SE PO JUTRU DAN POZNAJE...Sjajan start Srba na EP u Cirihu!

Na otvaranju Evropskog prvenstva u Atletici, svo četvoro srpskih atletičara koje je učestvovalo izborilo je plasman u finale

Srpski atletičari sjajno su otvorili Evropsko prvenstvo u atletici. Asmir Kolašinac, Amela Terzić, Tatjana Jelača izborili su plasman u finale, dok se Emir Bekrić plasirao u finale.

Prvi je na scenu stupio, Asmir Kolašinac koji se plasirao u finale u disciplini bacanje kugle, a finale je na programu u ponedeljak od 19 časova i 34 minuta. Nedugo zatim, Amela Terzić je sjajno istrčala trku na 1500 metara i ušla u borbu za medalje.

Nakon toga, Tatjana Jelača je svojim prvim hicem izborila plasman u finale u disciplini bacanje koplja, da bi Emir Bekrić solidnim vremenom u diciplini 400 metara sa preponama doneo maksimalan učinak srpskim atletičarima.

I Miloš Raović srpski reprezentativac je uspeo da pored ogromne konkurencije uspeo je da udje u polufinale svoje discipline rezultatom 46, 12.

- Ovo mi je prvo veliko takmičenje, zaista sam jako uzbuđen i srećan. Nadam se novom ličnom rekordu u sledećoj trci - rekao je Raović.

- Nadala sam se ulasku u finale prvim hicem, kako bih energiju sačuvala za finale. Jedva čekam četvrtak - rekla je Tatjana Jelača.

Na scenu u utorak tek treba da stupe Ivana Španović, i Tamara Marković.

Kompletan raspored pogledajte OVDE.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)