Hendikep! Vasa Micić ne ide u Španiju!

Mladi plejmejker Srbije zbog problema s kolenom ne može da nastavi sa pripremama u dresu nacionalnog tima

Novi košarkaš Bajerna i jedan od najtalentovanijih košarkaša Evrope Vasilije Micić neće igrati za Srbiju na Mundo basketu u Španiji!

Ovu odluku Aleksandra Đorđevića prouzrokovala je povreda mladog košarkaša koji zbog problema s kolenom neće biti u mogućnosti da pomognu Srbiji.

- Problemi s kolenom bili su jači od Micićeve želje da se bori za mesto u timu. Još pre desetak dana, kad je bio u Minhenu na potpisivanju ugovora i pregledima, lekarska komisija Bajerna je ustanovila prisustvo tečnosti u operisanom kolenu i tražili su da Micić pristupi rehabilitaciji. Radili smo sve u dogovoru s njegovim novim klubom i trenerom Karijem Pešićem, nismo ga opterećivali i Vasa je propustio utakmice turnira u Trstu.

- Zbog nedostatka igrača u bekovskoj liniji, odsustva Miloša Teodosića i Nemanje Nedovića, Micić je lično insistirao da učestvuje na turniru u Pou i pomogne ekipi. Nažalost, na njega više ne možemo da računamo za Svetski kup. Zdravlje igrača je u svakom slučaju na prvom mestu, pogotovo što se radi o mladom talentovanom momku, pred kojim je lepa budućnost. Imao je odličan pristup i odnos prema radu. Na njega ćemo najozbiljnije računati u sledećim reprezentativnim akcijama – istakao je Đođrević, prenosi sajt KSS.

Đorđević na poziji plejmejkera sada ima Stefana Markovića, Miloša Teodosića i Stefana Jovića, uz nekoliko pomoćnih varijanti u vidu Bogdana Bogdanovića i Nedovića, ukoliko bude mogao da pomogne.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)