Partizan posle velikog preokreta slavio protiv Voždovca! (VIDEO)

Izabranici Marka Nikolića slavili su rezultatom 3:1 protiv Voždovca u prvom kolu JSL

U prvom kolu Jelen Superlige Partizan je slavio protiv Voždovca na Vračaru rezultatom 3:1. Crno-beli su gubili do 74. minuta, ali su u završnici meča uspeli da postignu tri pogotka.

Strelac za Voždovac bio je Tripković u 74. minutu, samo četiri minuta posle toga Stošić je postigao autogol, koji je crno-belima doneo veliku dozu samopouzdanja. Napadali su izabranici Marka Nikolića, i to im se isplatilo. Najpre je Vladimir Volkov doneo prednost svom timu u 93. minutu, da bi Fofana tri minuta kasnije postavio konačan rezultat. Treba reći i da je Voždovac od 90. minuta igrao sa igračem manje, jer je isključen Tripković zbog drugog žutog kartona.

Voždovac: Supić, Stojković, Obradović, Stanimirović, Stošić, Kitanovski, Sinđić, Petrović, Tripković, Pantelić, Damnjanović.

Partizan: Lukač, Volkov, Stanković, Ilič, Vulićević, Gulan (od 70. Ilić), Drinčić, Ninković (od 81. Fofana), Grbić (od 59. Luka), Škuletić, Lazović.

Stadion: FK Obilić  - Vračar

Gledalaca: 1000

Strelci: Tripković 74. min, Stošić autogol 78.min, Volkov 90+3 min, Fofana 90+6 min

Crveni karton: Tripković 90.min

Sudija: Đokić Nenad

U veoma teškim uslovima za fudbal, s obzirom na kvalitet terena na stadionu Obilića i veoma sparno vreme, tokom prvih 45 minuta videli smo dosta nekvalitetan fudbal. Partizan koji je premijerno nastupio u sivim dresovima je imao terensku inicijativu, ali je igra vicešampiona Srbije delovala dosta nepovezano.

Sa druge strane, Voždovac se kao što je bilo očekivano, opredelio za kontranapade, kojih nije bilo mnogo kvalitetnih. Ipak, obe ekipe su imali po dva sjajne šanse za pogodak. Gostujuća ekipa je do vođstva mogla preko Vladimira Volkov u 10. min, ali je levi bek crno-belih posle centaršuta Nikole Drinčića sa sedam metara šutirao preko gola. Usledile su dve dobre šanse za Voždovac.

Najpre je Dušan Pantelić dobro šutirao u 18. minutu, ali je siguran bio Milan Lukač, da bi posle velike greške Vulićevića i Drinčića, 11 minuta kasnije isti igrač prebacio gol crno-belih sa pet metara.Partizan je na poluvreme mogao sa prednošću. Igrao se 39. minut kada je posle centaršuta Lazovića, Ninković sjajno izbacio svoje čuvare iz igre, uposlio Škuletića, ali je centarfor Partizana šutirao pravo u Supića.

Crno-beli su u nastavak igre ušli dosta odlučnije. Videla se mnogo veća želja izabranika Marka Nikolića, ali gola i dalje nije bilo. U tim trenucima veoma aktivan je bio Petar Grbić. Ipak, pritisak crno-belih trajao je svega 15 minuta, a onda je njihova igra ponovo postala letargična. Napadali su crno-beli, imali su jednu solidnu šansu preko Drinčića, ali ubrzo je usledio hladan tuš. Igrao se 74. min kada je posle jednog slobodnog udarca intrevenisala odbrana Partizana, ali je lopta stigla do Tripkovića koji nje sjajno prihvatio loptu i sa nekih 18 metara savladao Lukača.

Ipak, crno-beli su nastavili sa napadima i za samo četiri minuta stigli do izjednačenja. Volkov je centirao, a Stošić nepsretno intrevenisao ispred Škuletića i ubacio loptu u svoju mrežu. Do kraja utakmice, Partizan je imao još jednu šansu preko Volkova tri minuta pre kraja utakmice, ali je levi bek crno-belih prebacio gol iz idealne situacije. U poslednjim trenucima meča, Voždovac je ostao sa igračem manje, jer je Tripković dobio drugi žuti karton.

Ono što Volkov nije uspeo u dva navrata, uspeo je u trećem. Igrao se 93. minut kada je posle centaršuta Vulićevića, Volkov zatresao mrežu Supića na sjajan način. Pobedu Partizana potvrdio je Beko Fofana u poslednjem minutu nadoknade, posle sjajnog pasa Saše Ilića.

JSL SUPERLIGA, 1. kolo:

Subota:

Novi Pazar – Rad 1:0

Spartak – Radnički Kragujevac 1:0

Crvena zvezda – Radnički Niš 2:0

Jagodina – Mladost 1:1

Napredak – Čukarički 0:2

Borac – Donji Srem 2:0

Nedelja:

Voždovac – Partizan 1:3

(Tripković 74 - Stošić ag 78, min,Volkov 90+3, Fofana 90+6)

Vojvodina – OFK Beograd 3:0

(Gaćinović 10, Ivanić 24, Alivodić 50)

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takode nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)