Grčka posle drame bolja od Srbije! (VIDEO)

U prvom meču na turniru u Francuskoj, Srbija je poražena od Grčke rezultatom 66:64

Posle turnira u Trstu, reprezentacija Srbije je nastavila sa pripremama za Svetsko prvenstvo u Španiji turnirom u Francuskoj, a prvi meč izabranici Aleksandra Đorđevića odigrali su protiv Grčke i izgubili rezultatom 66:64.

U jednoj dosta izjednačenoj utakmici, Srbija je uspela da se posle veoma lošeg starta vrati u utakmicu koja je u nastavku meča sve vreme bila u egalu. Ipak,u veoma neizvesnoj završnici Grčka je bila smirenija i stigla do zaslužene pobede.

Srbija: Bogdanović 11, Bjelica 9p, 7sk, Marković 4, Štimac 10, Birčević 7, Micov, Micić 2, Raduljica 7, Katić 3, Simonović 7, Mitrović 4, Jović

Grčka: Burusis 19, Zizis 9, Vasilijadis 11, Papanikolau 9, Kajmakoglu 7, Bogris, Sloukas 2, Janković 5, Vujukas, Mancaris 2, Atinaju 2, Adetokunbo 3

Na 28 sekundi do kraja, Bogdan Bogdanović imao je priliku da donese prednost i pobedu Srbiji, ali ga je sjajno izblokirao Janis Burusis. Đorđević se odlučio da Srbija odlučuje pobednika, pa je Burusis na deset sekundi pre kraja šutirao i pogodio oba slobodna bacanja.

Nakon toga, Stefan Marković je preuzeo odgovornost i pogodio za izjednačenje, ali je Micov neobjašnjivo napravio faul, a  Kajmakoglu pogodio oba bacanja, nešto više od tri sekunde pre kraja. Probao je Bjelica sa pola terena, ali nije bio precizan.

Naredni meč, "Orlovi" igraju u subotu protiv Hrvatske od 16. 30.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takode nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)