LALATOVIĆ: Tradicija je tu da bi se rušila! Lazović pod upitnikom!

Trener crveno-belih istakao da njegovi momci ne osećaju pritisak neugodne tradicije prvog kola i dodaje da mu je žao što novajlije neće biti u sastavu

Novo lice, ali stare ambicije na Marakani! S novim trenerom Nenadom Lalatovićem, fudbaleri Crvene zvezde u subotu počinju odbranu šampionske titule protiv Radničkog iz Niša.

Kao što je poznato, nekadašnji kapiten crveno-belih zamenio je tokom leta Slavišu Stojanovića na klupi najtrofejnijeg srpskog kluba. Već na prvom, da kažemo zvaničnom, obraćanju novinarima jasno je dao do znanja šta je Zvezdin cilj, ali se osvrnuo i na neugodnu tradiciju otvaranja šampionata.

- Tradicije postoje da bi se rušile i siguran sam da ćemo je mi u subotu srušiti - rekao je Lalatović i nastavio:

- Očekuje se jedan jako važan meč. Samim tim što nam u goste dolazi Radnički iz Niša. Pokušaćemo da srušimo tu nezgodu tradiciju jer Zvezda u poslednjih 12 godina ima samo dve uvodne pobede.

Zvezda jeste favorit u ovom meču, ali šampioni Srbije biće lišeni novajlija koji nisu registrovani za prvo kolo.

- Ne možemo da računamo na novajlije, ali verujem igračima koji će istrčati na teren. To jeste problem, ali ne veliki. Moramo da ga stavimo iza leđa i gledamo pozitivno. Žao mi je što ne mogu da računam na njih. Većina je tu od početka, ali i novije pridošlice su se uklopile. Bosančić bi sigurno dobio pola sata. Ali, ponavljam verujem onim igračima koji istrče na teren jer je to najboljih 11 - rekao je Lalatović koji se osvrnuo i na povredu Lazovića:

- Lazović dva dana nije trenirao, ali ću danas tek posle treninga znati da li će igrati.

Na pitanje kada očekuje da će novajlije moći da zaigraju, Lalatović je optimistično rekao:

- Nadam se da ću od drugog kola i meča sa Jagodinom moći da računam na sve igrače - jasan je bio šef struke crveno-belih koji će moći da računa na Nejca Pečnika jer Slovenac praktično nije ni raskidao ugovor.

Za kraj, Lalatović je poručio:

- Pozivam navijače da dođu u što većem broju. Njihova pomoć će nam biti neophodna.

Podsetimo, Delije za meč sa Radničkim pripremaju proslavu titule, a karte za subotnji duel prodavaće se na Marakani do subote.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takode nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(M.M.)