Slavni Brazilac Žiba rekao je zbogom odbojci (VIDEO)

Za reprezentaciju Brazila je ovaj primač debitovao 1995. godine, i osvojio neverovatnih 29 trofeja s nacionalnim timom

Brazilski odbojkaš Žilberto Amauri de Godoj Filjo, ili skraćeno Žiba, doneo je odluku da završi igračku karijeru u svojoj 37. godini.

Za reprezentaciju Brazila je ovaj primač debitovao 1995. godine, i osvojio 29 trofeja, među kojima su Olimpijske igre u Atini 2004. godine (srebro je sovojio 2008. i 2012. godine). Uzastopno je tri puta bio šampion sveta (2002, 2006, 2010).

Čovek koji je obeležio ovaj sport za 25 godina bavljenja istim karijeru je zapoočeo u Kuritibanu, da bi potom nosio dresove Kokamara, Čapeka, Sao Kaetana, Nipomeda, Olimpikusa, Minasa i Pinjeiroša. U Italiji je nastupao za Jahu Feraru i Kuneo, a onda je u Rusiji igrao za Iskru iz Odinstva. Poslednji angažman bio je u UAE.

- Ovo je najteža odluka koju sam mogao da donesem u svom životu. Posle 25 godina moram da napustim teren, da napustim svoj dom. Moje putovanje je bilo prepuno pobeda i poraza i ne žalim ni za jednim od njih. Moji fanovi, trofeji, to je ono što me je držalo da trajem ovoliko dugo i veoma mi je žao što zatvaram ovo poglavlje svog života. Radujem se novim izazovima i projektima, i veoma sam uzbuđen. Nadam se da će Žiba ostati u srcima navijača mnogo godina - rekao je Žiba.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs/B92)